Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Призи найкращим в Україні отримали футболісти ФК «Шахтар» (Донецьк) Андрій Пятов і Жуніор Мораес

28 липня на стадіоні «Чорноморець» в Одесі відбувся 16-й розіграш Суперкубку України з футболу. 
 
Перед початком гри відбулась церемонія вручення індивідуальних призів лауреатам минулого сезону (2018/2019). Нагороду найкращому голкіперу отримав воротар Андрій Пятов, найкращому бомбардиру чемпіоната – форвард Жуніор Мораес, а переможцем в тренерській номінації став наставник «Шахтаря» Пауло Фонсека. 
 
Португальський спеціаліст вже тренує італійську «Рому», а донецьку команду очолив його співвітчизник – 57-річний Луїш Каштру. Гра в Одесі стала українським дебютом Луїша Каштру.
 
Донецька команда домінувала з перших хвилин і створила безліч гольових моментів. Кияни відповідали стрімкими контратаками і також мали декілька шансів на успіх, але воротар «Шахтаря» зреагував на ці загрози. І коли спливала остання хвилина, компенсована до першого тайму, донеччани дотисли суперників завдяки голу Алана Патріка. 
 
По перерві донеччани перебудувались на гру від захисту і тривалий час контролювали розвиток подій. Але в заключні десять хвилин київська команда відзначилась двома голами і порівнялась з «Шахтарем» за кількістю здобутих Суперкубків України (8:8).       
 
«Шахтар» (Донецьк) – «Динамо» (Київ) – 1:2 (1:0)
Голи: 1:0 Патрік, 45+3, 1:1 Бурда, 80, 1:2 Гармаш, 83. 
«Шахтар»: Пятов, Болбат, Кривцов, Хочолава, Ісмаїлі, Степаненко, Патрік (Дентіньо, 88), Марлос, Тайсон, Соломон (Тете, 66), Мораес. Тренер: Луїш Каштру.
«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Шепелєв, Буяльський, Караваєв (Де Пена, 68), Гармаш (Сидорчук, 83), Вербич (Цітаішвілі, 73), Бєсєдін. Тренер: Олександр Хацкевич.
 
 
28.07.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах