Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Футбольний сезон розпочався вольовою перемогою краматорського «Авангарда»

27 липня в місті Краматорськ, на стадіоні «Прапор», відбувся стартовий матч чемпіонату України з футболу серед чоловічих команд першої ліги в сезоні 2019/2020 рр. Футболісти Донеччини здобули вольову перемогу з рахунком 3:2 над луцькою командою «Волинь», яка є бронзовим призером минулого сезону.
 
Стартовому матчу між командами Донеччини і Волині передувала хвилина мовчання, присвячена пам’яті Степана Чубенка, за яким навічно закріплено перший номер ФК «Авангард». Степан Чубенко - патріот, народний Герой України, воротар юнацької команди «Авангард», 16-річний краматорський школяр, якого бойовики проросійської терористичної організації ДНР закатували і розстріляли 28 липня 2014 року за проукраїнську позицію. 
 
«Авангард» (Краматорськ) – «Волинь» (Луцьк) – 3:2 (0:1)
Голи: 0:1 Хагназарі, 4, 1:1 Сеницький, 50, 2:1 Собко, 57, 3:1 Яворський, 70, 3:2 Болденков, 90+1.
«Авангард»: Денчук, Воробєй (Мірошник, 43), Сеницький, Брюхов, Ульянов (Трояновський, 79), Лобов, Полюлях, Матяж (Шаврін, 59), Собко (Кірієнко, 64), Ємець, Яворський (Моісеєнко, 71). Тренер: Олександр Косевич.  
«Волинь»: Котляров, Чачуа (Мельничук, 76), Горопевшек, Болденков, Цюпа, Курко, Неплях (Волошинович, 67), Бартулович (Климець, 38), Кожанов, Хагназарі, Пономар.  Тренер: Андрій Тлумак.
 
У стартовому складі волинян вийшло троє іноземців: іранець Сіаваш Хагназарі, словенець Міха Горопевшек і хорват Младен Бартулович. Саме вони в дебюті гри організували перший гол чемпіонату, капітан луцької команди Бартулович виступив асистентом для Хагназарі – 0:1. На четвертій хвилині гості повели в рахунку і майже годину втримувати свою перевагу, але по перерві краматорці перевернули хід гри. Спочатку капітан «Авангарда» Віталій Собко зробив гольову передачу на Юрія Сеницького – 1:1. За три хвилини іменинник Собко, якому саме сьогодні виповнилося 32 роки, скористався пасом Владислава Ємця – 2:1. За чверть години замість Собка на поле вийшов Ігор Кірієнко, і за лічені хвилини чудовим пасом вивів Вадима Яворського один на один з воротарем - 3:1. У компенсовану трихвилинку лучанин Валерій Болденко встановив остаточний рахунок – 3:2.    
 
Результати матчів 1-го туру:
«Авангард» (Краматорськ) – «Волинь» (Луцьк) – 3:2
«Балкани» (Зоря) – «Рух» (Винники) – 0:1
«Агробізнес» (Волочиськ) - «Кремінь» (Кременчук) – 2:2
«Оболонь-Бровар» (Київ) – «Металург» (Запоріжжя) – 3:3
«Черкащина» (Білозір’я) - «Чорноморець» (Одеса) – 1:3
«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Миколаїв» (Миколаїв) – 1:3
«Минай» (Минай) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 0:3
«Металіст-1925» (Харків) – «Інгулець» (Петрове) – 1:0.
 
Матчі 2-го туру відбудуться 2-го і 3-го серпня. «Авангард» зіграє на виїзді з «Прикарпаттям» 2-го серпня. 
  
Нагадаємо, виконавчий комітет Української асоціації футболу, отримавши пропозиції УПЛ та ПФЛ, враховуючи відсутність у них узгодженого підходу до системи обміну команд, вирішив затвердити наступний варіант ротації між УПЛ та ПФЛ за підсумками сезону-2019/2020 рр.:
- команда, яка за підсумками сезону посяде останнє (12-е) місце в турнірній таблиці УПЛ, напряму вибуває до ПФЛ;
- команди, які за підсумками сезону посядуть 1-е, 2-е та 3-є місця в турнірній таблиці першої ліги, напряму піднімаються до УПЛ (за наявності відповідного сертифікату).
Два останні колективи першої ліги вибувають до другої ліги, а команди, які посядуть 13-е і 14-е місця, проведуть перехідні матчі із суперниками, що фінішують третіми у своїх групах у другій лізі. 
 
27.07.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах