Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Пішов з життя Анатолій Коваленко

23 липня спортивна громадськість Донеччини зазнала непоправної втрати – на 83-му році життя помер Анатолій Олександрович Коваленко, заслужений тренер СРСР та України з боксу, заслужений працівник фізичної культури та спорту Української РСР, майстер спорту СРСР. Його найвидатнішими вихованцями є Віктор Мірошниченко, Олександр та Володимир Ткаченко, Віктор Іванов, Дмитро Єлисєєв.

Люди, які оточували Анатолія Олександровича, пам’ятають його як істинного патріота своєї справи, компетентного спеціаліста, чуйного та мудрого товариша. Його професійність, енергійність, відповідальність завжди будуть прикладом для колег.

За свою довгу трудову біографію Анатолій Коваленко зробив гідний внесок у життя Донецького регіону та України в цілому та назавжди залишиться в серцях людей, які знали його.

Управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації висловлює щирі співчуття рідним та близьким Анатолія Олександровича.

Біографічна довідка

Коваленко Анатолій Олександрович народився 28 квітня 1937 року в місті Амвросіївка Донецької області. Із семирічного віку під впливом кінофільмів і напівлегендарних оповідань мріяв стати боксером. Тренувався в основному самостійно.

У 13 років починає трудове життя, у 16 – стає учнем токаря, а невдовзі й токарем на Харцизькому канатному заводі, де і пропрацював до армії. У 1956-1959 роках проходить військову службу в Подольську, і саме там вперше отримує можливість тренуватися під керівництвом досвідченого тренера. Після демобілізації поселяється в Макіївці, де, продовжуючи тренуватися, працює електриком на шахті. У 1960 році вступає в Рутченківський гірничий технікум, який з успіхом закінчує через чотири роки. Отримавши диплом, працює майстром виробничого навчання в одному з ПТУ Кіровського району в Донецьку. У 1964 році одружується і незабаром переходить на роботу в гірничорятувальну частину. У цей же час поступово відмовляється від виступів на рингу, набуваючи одночасно першого тренерського досвіду. У 1967 році стає тренером у спортивному клубі «Угольок» при шахті «17-17-біс» в Кіровському районі Донецька. Тоді ж отримує звання «Майстер спорту СРСР» з боксу.

У 1971-му переходить на роботу в Школу вищої спортивної майстерності при товаристві «Динамо», з 1974-го року стає її старшим тренером з боксу, а також старшим тренером Донецької області. Працюючи на цій посаді, підготував величезну кількість призерів і переможців різних турнірів – від Олімпійських ігор до юнацької першості СРСР. Одних тільки чемпіонів України – 24 особи. Серед них – 2 заслужених майстри спорту, 6 майстрів спорту міжнародного класу та 22 майстри спорту СРСР. У 1981 році заочно закінчив Донецький технікум фізкультури і спорту. У 1988-1989 роках працює в боксерському клубі «Ринг», створеному за його ініціативою на базі товариства «Динамо». У 1990-1991 роках співпрацює з Юрієм Пащевським у клубі професійного боксу «Гонг». У 1997-му організовує власний спортклуб «Титан». З березня 2000 року був старшим тренером СК «Єлисєєва».

 
24.07.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах