Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Борець Донеччини Іван Семенов – бронзовий призер XV Європейського юнацького олімпійського фестивалю

23 липня в Баку (Азербайджан) у рамках XV Європейського юнацького олімпійського фестивалю завершились змагання зі спортивної боротьби, де від Донеччини в складі збірної України виступив 17-річний борець вільного стилю Іван Семенов.

Спортсмен, який представляє КДЮСШ «Меотида» міста Маріуполь та є підопічним тренера Сергія Попова, до здобутих у 2019 році бронзових медалей кадетського чемпіонату України, що відбувся в Бахмуті, та відкритого всеукраїнського турніру пам’яті Леоніда Дуная, що пройшов у Харкові, додав нагороду такого ж ґатунку з Баку.

Іван Семенов провів чотири зустрічі у ваговій категорії 65 кг. У першій із них він з рахунком 11:4 виявився сильнішим за представника Італії Стіва Моміліа, у чвертьфіналі з рахунком 5:4 виграв у Бенедикта Хубера з Австрії. У півфіналі Іван, на жаль, поступився Батирбеку Цховребову з Росії, але у втішній сутичці за «бронзу» скористався шансом та переміг з рахунком 4:3 Олександра Гульніка з Білорусі.

Одразу після вирішального поєдинку борець так прокоментував свій виступ прес-службі Національного олімпійського комітету України:

«Ця нагорода дуже важлива для мене, адже довго готувався до цього старту, пройшов непростий шлях підготовки. Сьогодні у півфінальному поєдинку міг здобути перемогу, зовсім трохи не вистачило, щоб потрапити у фінал. Дуже засмутився, але радий, що маю цю медаль. Вдома за мене вболівають моя сім’я та друзі. Я щиро вдячний їм за підтримку та хочу подякувати усім тим, хто був зі мною протягом всього етапу підготовки до цього престижного старту».

Додамо, що всього за підсумками змагань зі спортивної боротьби в рамках Європейського юнацького олімпійського фестивалю 2019 року українські спортсмени здобули 4 медалі: одну срібну та три бронзові.

 
 
24.07.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах