Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Сьогодні відбулася прес-конференція, присвячена підсумкам спортивного 2013 року

Сьогодні, 27 грудня, в управлінні з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації відбулася прес-конференція, присвячена підсумкам спортивного 2013 року.

Захід пройшов за участю провідних спортсменів Донецької області, які за підсумками виступу на офіційних міжнародних змаганнях 2013 року увійшли до десятки найкращих.

У спілкуванні з журналістами начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик розповів, з якими здобутками сфера фізичної культури і спорту в регіоні завершує 2013 рік.

«Рік, що минає, був наповнений спортивними подіями, і у нас є результати, якими ми справді можемо пишатися. На підведенні підсумків у Міністерстві молоді та спорту України Равіль Сафіуллін зазначив, що за всю історію незалежності України вперше на міжнародних змаганнях тільки з олімпійських вилам спорту було завойовано більше 400 медалей різного гатунку. І кожна п’ята нагорода була завойована представниками Донецької області. Я висловлюю їм велику подяку. Спасибі їм за ту роботу, яка прославляє Донецьку область і Україну в цілому на міжнародному рівні.

На сьогоднішній день кандидатами до збірної України на Олімпійські ігри-2016 є 107 спортсменів нашого регіону. Вони забезпечуються стипендіями місцевих рад, обласної ради, підтримку спортсменам надають і спортивні клуби.

Дуже значущим спортивним заходом для Донецької області став юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики, який визнаний найкращим за всю історію проведення подібних змагань. І гості, і спортсмени дали найвищу оцінку цьому чемпіонату. Також в Донецькій області пройшов ряд інших іміджевих змагань: міжнародний турнір «Зірки жердини», Кубок Азовмаша з греко-римської боротьби, турніри з професійного боксу, відкритий чемпіонат Європи з карате кіокушанкайкан».

Також Володимир Мицик відзначив і розвиток спортивної бази регіону. Так, сьогодні в області працюють 93 стадіони, 51 плавальний басейн. Донецька область може пишатися роботою з будівництва майданчиків зі штучним покриттям – на сьогоднішній день їх нараховується 171, вісім з яких введені в дію в цьому році. Напередодні юнацького чемпіонату світу з легкої атлетики після реконструкції ввели в ескплуатаціі РСК «Олімпійський». У Донецьку відкрили стадіон «Кіровець», у Артемівську - «Металург», у Єнакієвому - мотобольний стадіон «Союз». Робота з удосконалення спортивної бази буде проводитися і в наступному році. Розроблено проектно-кошторисні документації на будівництво каркасно-тентового манежу в Торезі, стадіони у Волновасі, Старобешевому.

За підсумками виступу спортсменів Донецької області на офіційних міжнародних змаганнях (чемпіонати світу та Європи) складено рейтинг, і його результати представлені у вигляді десятки кращих спортсменів та їх тренерів за трьома категоріями: з олімпійських видів спорту, з неолімпійських видів спорту, з видів спорту серед інвалідів.

З прес-релізом та рейтингами з видів спорту та особистих досягнень спортсменів, підготовлених за сприяння спортивної громадськості області, можна ознайомитися тут.

 
27.12.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах