Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Борці Донеччини здобули повний комплект нагород на чемпіонаті Європи U15 у Кракові

27-30 червня в місті Краків (Польща) відбувся чемпіонат Європи з вільної, жіночої та греко-римської боротьби серед юнаків та дівчат до 15 років.

У складі збірної команди України від Донецької області на змагання поїхали 12 спортсменів, чотирьом з яких вдалося піднятися на п’єдестал пошани.

Марія Єфремова з Бахмута, учениця Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки (тренери Андрій та Максим Єфремови) здобула «золото» у ваговій категорії 39 кг. Юна борчиня провела 4 сутички, і всі завершила перемогою: спочатку виграла у росіянки Дінари Циренжапової, потім – у Чаїр Шавал з Туреччини, у півфіналі – у ще однієї росіянки Софії Федорченко, а у фіналі виявилась сильнішою за румунку Ніколету Баян.

Аїда Керимова з міста Торецьк, вихованка обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи, учениця Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки (тренери Олег Нікіфоров, Григорій Шепелєв), яка ще кілька днів тому в Італії стала чемпіонкою Європи з боротьби серед кадетів, цього разу задовільнилася «сріблом». У ваговій категорії 46 кг Аїда була сильнішою за італійку Віолу Нігі, росіянку Софію Джумаділову, полячку Ніколу Дроздек, болгарку Волху Хардзей, але у фіналі одним балом поступилась росіянці Катерині Карпушкіній.

Галина Олексіївська з міста Торецьк, вихованка обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи, учениця Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки (тренери Тетяна Богданова, Григорій Шепелєв) також стала срібною призеркою. У ваговій категорії 62 кг вона здобула три перемоги: над росіянкою Алісою Чернишковою, угоркою Марією Вечернієш, гречанкою Лолі Коліцопулу, проте у фіналі програла росіянці Аліні Рибкіній.

 
 
 

Микита Дементієв з Маріуполя, вихованець спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з греко-римської боротьби ім. Г.Г.Узуна (тренери Денис Бутенко та Ігор Годлевський), у ваговій категорії 38 кг здобув бронзову медаль. Після того, як у першій сутичці Микита поступився Імаму Магомадову з Росії, він надалі тричі виграв у втішній турнірній сітці змагань. Наш борець був сильнішим за молдованина Максима Сарманова, болгарина Дімітара Георгієва та грузина Луку Джавахадзе.

 

Додамо, що збірна дівчат-борчинь України до 15 років на чемпіонаті Європи в Кракові здобула всього 13 медалей та в загальнокомандному заліку посіла перше місце.

03.07.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах