Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Вперше на Донеччині відбувся відкритий чемпіонат області з айкідо

1 і 2 червня в місті Слов’янськ відбувся відкритий чемпіонат Донецької області з айкідо серед юнаків, юніорів, кадетів, молоді та дорослих, присвячений Міжнародному дню захисту дітей.
 
Змагання з айкідо проведено вперше на Донеччині та залучили до участі 64 спортсмена – представників не тільки Донецької, але й Луганської та Харківської областей. До складу збірних команд Донецької області увійшли спортсмени Слов’янська і Краматорська. Луганську збірну склали команди КЗ «Лисичанська міська дитячо-юнацька спортивна школа» та міст Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк. Харківську область представили дві команди спортивних клубів Харкова.
 
Участь у змаганнях взяли спортсмени віком від 7 до 34 років різного ступеню майстерності – від початківців до досвідчених ветеранів айкідо, а до показових виступів поза конкурсом долучилися охочі діти 5-6 років та ветерани 35 років та старші.
 
Програма змагань розподілилась на двох татамі, де послідовно відбулися виступи в різних номінаціях: номінація зі зброєю «сінай» (меч), «сінай нітто рю» (два меча), «ярі» (спис); номінація в спритності «понітеру» (хвостики), «хайшитцу» (виштовхування з кола); «танто тайсабакі» (відхід від ножа); «тосю рандорі» (робота вільної техніки); «кокарі гейку» (робота  проти озброєної людини); «опен ката» (показові виступи).
 
Для того, щоб визначити найкращих, проведено 220 поєдинків. Варто відзначити переможців особистої першості: чемпіонами першого відкритого чемпіонату Донецької області стали Остап Бутко, Артем Подгорний, Дмитро Тарасенко, Платон Чаплик.
 
За підсумками загальнокомандного заліку Донецька область посіла третю місцеу. Переможцем турніру стала команда Луганської області, друге місце – у Харківської області.
 
По завершенню змагань переможці та призери були урочисто нагороджені медалями та грамотами, команди - кубками управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.
 
Змагання пройшли у дружній, спрямованій до перемоги атмосфері. Крім того, під час проведення змагань відбувся суддівсько-тренерський семінар. Наказом Федерації айкідо України (№3 від 03.06.2019 року) присвоєно звання: «Суддя II  категорії» - Сергію Целиху, Миколі Ходиці, Аліку Муллахметову, Вітасу Бурбі, Георгію Коваленку, Дмитру Сенченку; «Юний спортивний суддя» - Поліні Гєрасевій. 
 
 
07.06.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах