Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Федерація футболу Донецької області підвела підсумки роботи за 2013 рік

24 грудня в прес-центрі РСК «Олімпійський» відбулося розширене засідання ради федерації футболу Донецької області.

Членами президії засідання було обрано начальника управління з питань фізичної культури і спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика, першого віце-президента федерації футболу Донецької області Івана Гайворонського, віце-президента федерації футболу Донецької області Володимира П’яних і члена виконавчого комітету Федерації футболу України Ігоря Гатаулліна.

Також у засіданні взяли участь президенти, тренери та гравці футбольних команд області, арбітри та інші представники спортивної громадськості.

Згідно порядку денного, члени засідання обговорили підсумки футбольного сезону 2013 року, забезпечення змагань суддівством і стан фінансово-господарської діяльності федерації за поточний рік.

У своїй доповіді віце-президент федерації футболу Донецької області Володимир П’яних позначив результати чемпіонату і Кубка Донбасу, чемпіонату, першості і Кубка Донецької області з футболу 2013 року.

У чемпіонаті Донбасу, у якому в цьому році взяли участь по п’ять колективів з Донецької та Луганської областей, перше місце другий раз поспіль посів футбольний клуб УСК «Рубін» (Донецьк).

У чемпіонаті Донецької області серед 14 команд перше місце зайняв футбольний клуб «Аякс» (Шахтарськ), друге – ФК «Вода Донбасу» (Макіївка), третє – ФК «Орлайн» (Донецьк). Кращим бомбардиром тут став футболіст ФК «Вода Донбасу» Віталій Дерев’янко, який забив 21 м’яч.

У першості Донецької області кращим серед 12 колективів став футбольний клуб ДП «Селідоввугілля» (Селидове), другим – «Аякс-2» (Шахтарськ), третім – «Техпромдон» (Красногорівка).

Володарем Кубка Донецької стала команда «Нова-Люкс» (Донецьк), яка у фіналі обіграла колектив «Аякс» (Шахтарськ).

Кращою командою у першості області серед ветеранів став шахтарський «Аякс». Друге місце посів донецький «Текстильник», а третє – краснолиманський «Локомотив». Шахтарський «Аякс» також став володарем Кубка Донецької області серед ветеранів, обігравши у фіналі ФК «Горлівка».

Перше місце в клубній першості Донецької області з футболу серед ДЮСШ посіла команда ДЮСШ «Шахтар» м. Родинське. Друге місце зайняла ДЮСШ м. Димитрове, а третє – колектив «Шахтар-Холодна балка» м. Макіївка.

Крім того, 4 грудня в Києві пройшов традиційний турнір з міні-футболу серед арбітрів регіональних федерацій футболу пам’яті арбітра ФІФА Н.Н.Балакіна, перемогу в якому здобули представники Донецької області.

У своєму виступі начальник управління з питань фізичної культури і спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик зазначив, що «Федерація футболу є лідером серед громадських організацій Донецької області. Тут є велика кількість напрацювань з питань проведення змагань, забезпечення їх якісних арбітражем, завдяки яким ми бачимо можливості для подальшого розвитку». Володимир Мицик подякував федерації за приділення пильної уваги будівництву об’єктів футбольної інфраструктури в малих містах і сільських населених пунктах області, що дозволяє масово популяризувати цей вид спорту в регіоні. Так, у 2011 році при Федерації футболу Донецької області був створений Департамент розвитку футбольної інфраструктури, завданнями якого є контроль за будівництвом та введення в лад майданчиків зі штучним покриттям 42х22 м у містах і районах області. У 2013 році було введено в експлуатацію 8 майданчиків, у тому числі 5 майданчиків – за рахунок Фонду Бориса Колесникова. З 2004 року всього побудований 171 такий майданчик.

Також Володимир Мицик зазначив, що актуальним питанням сьогодення є залучення більшої кількості команд для участі в обласних змагань. Так, у регіональних футбольних першостях з футболу не беруть участь Горлівка, Дебальцеве, Добропілля, Сніжне, а також Амвросіївський, Олександрівський, Добропільський, Новоазовський і Тельманівський райони.

Після розгляду основних питань було проведено нагородження футбольного активу Донецької області за підсумками 2013 року.

 
25.12.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах