Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Дівчата Донеччини - найсильніші на чемпіонаті країни з вільної боротьби (U-15) в Запоріжжі

З 21 по 24 травня в місті Запоріжжя, у Палаці спорту «Юність», відбулись змагання чемпіонату України з вільної боротьби серед молодших юнаків і дівчат (2004-2005 р.н.). Своїх найкращих представників делегували на чемпіонат 22 області країни і місто Київ. Загалом понад 500 спортсменів змагались у 11-ти вагових категоріях.
 
«Сьогодні вперше проводимо у Запоріжжі такий чемпіонат України серед молодших юнаків та дівчат, який є відбірковим до чемпіонату Європи, що відбудеться у червні в Польщі. Відбираємо два склади – по десять чемпіонів та по десять срібних призерів, як у юнаків так і у дівчат. Тобто всі фіналісти  представлятимуть нашу країну на чемпіонаті Європи U-15. Тут зібралось понад 500 учасників, без перебільшення, сильніші борці цього віку з усієї України, – розповів головний суддя змагань Андрій Муштай. - Свято вдалося! Завдяки тому, що в нашому місті з’явився такий шикарний спортивний об’єкт, як Палац спорту «Юність», тепер ми можемо приймати у нас змагання високого рангу. Торік в грудні ми провели у Запоріжжі Кубок України з греко-римської боротьби серед дорослих. І на це звернули увагу в Міністерстві молоді і спорту і Асоціації спортивної боротьби України. Одразу після цього висунуто пропозиція UWW провести у Запоріжжі чемпіонат Європи. І якщо заявка України отримає позитивну відповідь, я переконаний що, це буде у Палаці спорту «Юність», який на сьогодні є кращою спортивною спорудою України!». 
 
 
Донецька область делегувала потужну команду, сформовану на базі Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки (м. Бахмут).  
 
Чемпіонками України (U-15) стали Марія Єфремова (вагова категорія 39 кг), Аїда Керимова (46 кг), Галина Олексіївська (62 кг), Євгенія Сєдих (66 кг). Бронзовою нагородою втішилась Єлізавета Виноград (50).
Тренують чемпіонок Максим Єфремов, Андрій Єфремов, Григорій Шепелєв, Олег Нікіфоров, Тетяна Богданова.
 
Дівоча збірна Донецької області набрала 148 очок і виборола перше місце командному заліку. Друге командне місце посіла Житомирщина (140), третє місце - Івано-Франківщина (114).
 
 
У складі юнацької збірної команди Донецької області найбільш вдало виступили вихованці комунального позашкільного навчального закладу «Міська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» (м. Слов’янськ).
 
Чемпіоном України (U-15) став Данило Синицький (вагова категорія 57 кг), віце-чемпіоном - Ярослав Косиця (100 кг). Підготували хлопців тренери Микола Чурай, Дмитро Несвятипаска, Віталій Жданов.
 
У командному заліку збірна юнаків Донеччини набрала 61 очко і посіла десяте місце. Трійку кращих склали команди Дніпропетровської (124), Запорізької (102) і Київської (93) областей.
 
 
26.05.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах