Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Маріуполь прийняв чемпіонат Донецької області з таїландського боксу Муей Тай

17–18 травня в місті Маріуполь, на базі КЗ «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «Атлетик», відбувся чемпіонат Донецької області з таїландського боксу Муей Тай серед дорослих, юніорів та юнаків, присвячений Дню Європи.
 
Змагання зібрали 70 бійців віком від 11 років та старших, з’єднавши південну та північну частини Донецької області, бо заявити про себе в Маріуполь приїхали спортсмени Краматорська, де останнім часом розвивається таїландський бокс.
 
Склад учасників представлений командами ОДЮСШ та шістьох спортивних клубів: СК «Братство», СК «Лідер», СК «Прометей», СК «Стимул», СК «Кудо», СК «Лідер» управління з гуманітарних питань Краматорської міської ради.
 
У командному заліку першу сходинку п’єдесталу посіла команда ОДЮСШ (тренер Вадим Дубровський), якій ненабагато поступилися команди СК «Прометей» (тренер Олександр Олійник) і СК «Лідер» управління з гуманітарних питань Краматорської міської ради (тренер Сергій Лук’янченко), які посіли друге і третє місця відповідно.
 
Команди нагороджено кубками, а переможців і призерів в особистої першості - грамотами та медалями управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації.
 
Таїландський бокс – в перекладі «поєдинок вільних» або «вільний бій». Походить від старовинного таїландського бойового мистецтва Муай Боран, метода ведення боротьби без зброї, витоки появи якого йдуть на декілька тисячоліть. 
 
Муей Тай є досить жорстким видом бойових мистецтв, де дозволено не тільки всі види ударів руками і ногами в повну силу, але так само колінами, ліктями і робота в клінчі. Тому далеко не кожен тренер з єдиноборств вирішиться виставити своїх спортсменів на змагання за правилами Муей Тай, доки не впевниться в фізичній та морально-вольовій підготовці своїх вихованців. 
 
Наразі таїландський бокс має величезну популярність як у Таїланді, так і далеко за його межами. 
 
 
23.05.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах