Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Медальні здобутки Донеччини на чемпіонаті України з гирьового спорту в Києві

З 18 до 21 квітня в місті Київ відбувся чемпіонат України з гирьового спорту серед чоловіків та жінок, юніорів та юніорок і VIII літні Всеукраїнські ігри ветеранів спорту пам’яті М.М. Баки з гирьового спорту. Змагання зібрали понад 200 найсильніших спортсменів-гирьовиків з 24 регіонів нашої країни. 
 
За результатами змагань у ваговій категорії понад 95 кг чемпіоном серед чоловіків у гирьовому двоборстві став Леон Білицький з Покровського району. У командній естафеті Леон Білицький, Олексій Шабельник (м. Волноваха), Станіслав Клименко і Євген Душкевич (м. Маріуполь) вибороли третє місце.
 
Змагання серед юніорів принесли маріупольському гирьовику Владиславу Хоменку «срібло» у поштовху довгим циклом (вагова категорія до 78 кг). 
 
У гирьовому юніорському двоборстві «бронзу» у ваговій категорії до 68 кг здобув Роман Волков з Волноваського району. У командній естафеті серед юніорів за поштовхом довгим наша команда у складі Романа Волкова, Владислава Хоменка, Віктора Більця і Андрія Желудченка стала бронзовим призером змагань. 
 
У змаганнях серед ветеранів чемпіоном у поштовху довгим циклом та срібним призером у двоборстві у ваговій категорії до 85 кг став Іван Бутрій (м. Курахове). Чемпіоном у ваговій категорії до 95 кг став Андрій Ерешев з Торецька, а бронзовим призером у цій же ваговій категорії у поштовху довгим циклом став Дмитро Клименков з Торецька. Срібну нагороду в абсолютній ваговій категорії у ривку здобула Валентина Мальована з  Маріуполя. Також наша естафетна команда у складі Андрія Ерешева, Дмитра Клименкова і Валерія Білицького виборола друге місце.
 
За підсумками чемпіонату Леон Білицький і Владислав Хоменко вибороли путівки на чемпіонат Європи з гирьового спорту, який відбудеться з 28 травня до 2 червня 2019 року в місті Штольберг (Німеччина).
 
13.05.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах