Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації і Дружківська міськрада співпрацюють задля розвитку спорту в Дружківці

17 квітня в місті Дружківка відбулось розширене засідання колегії управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації спільно з виконкомом Дружківської міської ради. Головна мета заходу - реалізація регіональної політики у сфері фізичної культури та спорту.
 
Перед початком засідання спортивні організатори Донеччини перевірили наявний стан спортивної інфраструктури міста. Екскурсія по спортивних об’єктах, яку провела начальник відділу культури, сім’ї, молоді, спорту та туризму Дружківської міськради Юлія Пивовар, викликала разні емоції – від захвату до хвилювання через нагальну необхідність ремонту.
 
Екскурсія по спортивних базах фінішувала поруч з Дружківською міськрадою, де начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик провів спільне засідання колегії управління і виконкому міськради, в якому також взяли участь керівники обласних і міських фізкультурно-спортивних організацій і представники спортивної громади. 
 
 
 
На початку засідання міський голова Валерій Гнатенко привітав спортивних організаторів, розповів про економічний і спортивний потенціал Дружківки, а також вручив гостям сувеніри з символікою міста, які виготовлені промисловцями міста. У відповідь Володимир Мицик подякував місту за гостинність, особливо у важкі хвилини, коли в 2014 році з Донецька в Дружківку передислокувались обласна школа вищої спортиної майстерності, обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», хокейний клуб «Донбас» та інші спортивні організації.    
 
 
Про розвиток фізкультури і спорту в місті детально доповіла начальник відділу міськради Юлія Пивовар. Фізкультурно-оздоровча та спортивна діяльність проводиться у дитячо-юнацькій спортивній школі Дружківської міської ради, школі вищої спортивної майстерності, обласних спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних школах олімпійського резерву, обласній комплексні дитячо-юнацькій спортивній школі, позашкільному навчальному закладі - центру дитячої та юнацької творчості, східному центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дружківської міської ради, громадській організації «ДЮСШ «ХК «Донбас», приватних фізкультурно-оздоровчих клубах, на спортивних спорудах та майданчиках. Учбові заклади міста повністю укомплектовані викладачами фізичної культури. Загалом у закладах фізичної культури і спорту займаються 2671 спортсмен (23 види спорту).
 
 
У місті функціонує спортивна інфраструктура: Палац спорту та стадіон, спортивний комплекс «Здоров’я» ПрАТ «Грета», крита спортивна споруда зі штучним льодом «Альтаїр», 19 спортивних залів, 23 спортивні майданчики, 15 футбольних полів, 6 спортивних майданчиків з нестандартним тренажерним обладнанням, 2 тенісні корти, 4 майданчики зі штучним покриттям, 16 майданчиків з тренажерним обладнанням, плавальний басейн, реабілітаційний тренажерний зал на базі Східного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю. На базі КП «Дружківська льодова арена» плідно працює  громадська організація «ДЮСШ «ХК «Донбас». У цій дитячо-юнацькій школі функціонують відділення хокею з шайбою та фігурного катання, в яких займаються 1 154 учні з Дружківки, Костянтинівки, Костянтинівського району, Краматорська, Слов’янська, Покровська, Мирнограда, Бахмута та Торецька. Це найчисельніша спортивна школа серед ДЮСШ країни, що культивують хокей з шайбою та фігурне катання. 
 
 
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України в 2017 році передало у комунальну власність територіальній громаді Дружківці державне майно – Палац спорту та стадіон. Наразі ці об’єкти потребують капітального ремонту. З коштів місцевого бюджету протягом року виділено 200 тис. грн. на проведення робіт з повної заміни електропроводки, розеток та точок освітлення. Встановлено прибор обліку електроенергії. Для будівництва котельної Палацу спорту, який знаходиться на балансі дитячо-юнацької спортивної школи Дружківської міської ради, в 2018 році за рахунок коштів міського бюджету на суму 149,6 тис. грн. було розроблено проектно-кошторисну документацію «Реконструкція системи теплопостачання, водовідведення, водопостачання та енергозбереження для устаткування та підключення модульної міні-котельні для опалення будівлі Палацу спорту, розташованого за адресою вул. Соборна, 4 у м. Дружківка, Донецької обл.».  За висновком експертизи сума робіт складає  3 529, 726 тис. грн. З метою реалізації цього проекту в 2019 році планується участь в інвестиційних проектах, у тому числі залучення коштів ДФРР.
 
Для розробки проектно-кошторисної документації на реконструкцію та капітальний ремонт Палацу спорту та стадіону в 2019 році з місцевого бюджету виділено асигнування в сумі 950,0 тис. грн. Наразі укладено договір на розробку проектно-кошторисної документації з капітального ремонту приміщення Палацу спорту та стадіону з архітектурним бюро ТОВ «Арх-Мое» (м. Київ). На замовлення Дружківської міськради будівлю Палацу спорту буде повністю модернізовано, замінено усі комунікації, проведено повну термосанацію. Стадіон планується оснастити новітніми трибунами з накриттям, відродити мале футбольне поле, тир, каток.
 
 
Також Юлія Пивовар розповіла про вагомі досягнення дружківських спортсменів. Адже  серед них - багаторазові чемпіони та призери України, переможці міжнародних турнірів та рекордсмени світу. Спортсмени Дружківки постійно беруть участь та стають переможцями в обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях. 
Так, за 2018 рік Дружківка має:
- на чемпіонатах Донецької області: з тхеквондо – 11 золотих нагород, 6 срібних, 6 бронзових; з баскетболу – 12 золотих нагород, 4 срібні, 1 бронзова; з легкої атлетики – 12 золотих нагород, 17 срібних, 11 бронзових; з пауерліфтингу – 2 золоті нагороди, 2 срібні; з важкої атлетики – 1 золота та 1 бронзова нагороди;
- на чемпіонатах України: з тхеквондо – 6 золотих нагород, 9 срібних, 24 бронзових; з легкої атлетики – 1 золота нагорода, 1 срібна; з пауерліфтингу – 9 золотих нагород, 7 срібних, 4 бронзові; з важкої атлетики – 1 срібне місце; з боротьби вільної –  1 бронзове місце;
- на чемпіонаті Європи: з пауерліфтингу – 4 золоті нагороди, 1 срібна, 2 бронзові; 
- на чемпіонаті cвіту: з пауерліфтингу – 1 золота та 2 бронзові нагороди.
 
Провідними спортсменами міста є Костянтин Мусієнко, Руслан  Разимурадов, Дар’я Русаненко, Андрій Гарбар, Михайло Шелест, Анастасія Паніматченко, Діана Білик, Данило Брудар та багато інших. З метою матеріального стимулювання та фінансової підтримки перспективної молоді 42 спортсмени міста отримують щомісячні виплати на загальну суму 64,5 тис. грн. А з 2018 року стипендію Президента України отримують призер чемпіонату Європи-2017 з тхеквондо (ВТФ) Михайло Шелест та його тренери Володимир Страшненко і Юрій Бирюков. 
 
 
Заступник начальника управління, начальник відділу реалізації профільних програм управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова у своєму виступі проаналізувала і порівняла фізкультурно-спортивні показники Дружківки та інших міст Донеччини, а також акцентувала на увагу на тих позиціях, де дружківчанам варто додати. 
 
 
З конкретними пропозиціями до дискусії долучились заступник директора школи вищої спортивної майстерності Олена Кордюкова; член виконкому Федерації футболу Донецької області Іван Костянецький; начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації Лілія Золкіна.
 
 
Засідання завершилось нагородженням за особистий вклад і сприяння в розвитку фізичної культури та спорту. Почесні грамоти і лист-подяку Володимир Мицик вручив міському голові Валерію Гнатенку, начальнику відділу міськради Юлії Пивовар, старшому тренеру-викладачу дитячо-юнацької спортивної школи Наталії Соболь, директору дитячо-юнацької спортивної школи Володимиру Страшненку, приватному підприємцю Олександру Діордійчуку, генеральному директору ХК «Донбас» Федору Ільєнку.
 
18.04.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах