Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську відбулось перше засідання колегії управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації

3-го квітня в Краматорську відбулось розширене засідання колегії управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.

Нагадаємо, з січня 2018 року вів діяльність департамент сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації. З 1 березня 2019 року розпочали діяльність дві нові юридичні особи: управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації (начальник – Володимир Мицик) та управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації (начальник – Лілія Золкіна).

Володимир Мицик ознайомив присутніх із новим складом колегії управління, до якого увійшли 15 осіб. У засіданні взяли участь керівники органів управління фізичною культурою та спортом, сім’ї та молоді міськвиконкомів, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, керівники обласних організацій фізкультурно-спортивної спрямованості, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», районних організацій фізкультурно-спортивного товариства «Колос», представники обласних федерацій, тренери, координатори з видів спорту.

На захід завітав і ректор Донбаської державної машинобудівної академії, професор, керівник відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України» у Донецькій області Віктор Ковальов. Він зазначив, що на базі ДДМА ведеться підготовка по 14 видах спорту, проходить значна кількість змагань міського, обласного рівнів. Тільки у 2018 році студентами академії здобуто 8 міжнародних нагород, 15 – на чемпіонатах України та більше 30 – у обласних турнірах. ДДМА третій рік поспіль посідає перше місце в обласній Універсіаді.

Віктор Ковальов наголосив, що в 2018 році Донбаська державна машинобудівна академія отримала ліцензію на підготовку фахівців-тренерів за спеціальністю «017. Фізична культура і спорт», і перший набір склав 24 студенти. Також він запросив спеціалістів спортивної сфери взяти участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Педагогіка й сучасні аспекти фізичного виховання», яку щорічно організовує і проводить Академія. Цього року конференція відбудеться 17-18 квітня.

 

З першого питання порядку денного засідання колегії управління – про організацію та проведення роботи, спрямованої на попередження застосування та розповсюдження допінгу – доповів головний лікар КЛПЗ «Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер» Антон Діденко. Він висвітлив структуру антидопінгової програми, поняття про допінг, заборонений список препаратів, огляд програм тестування, дії щодо позитивних тестувань, процедури тестування, терапевтичне використання. Антон Діденко акцентував увагу на необхідності ретельної перевірки медикаментів на наявність заборонених речовин (компетентна інформація та документація знаходяться на сайтах www.nadc.org.ua та www.wada-ama.org), бути дуже обережними з харчовими добавками. Ознайомитись з презентацію доповідача можна в прикріпленому файлі.

 
 

Володимир Мицик довів до відома присутніх розподіл коштів з обласного бюджету для спортивної сфери на поточний рік. Так, на заходи з олімпійських видів спорту передбачено 16 657,1 тис. грн., з неолімпійських видів спорту – 3 945,4 тис. грн. Окрім цього, на спортивні заходи щодо підготовки спортсменів області-кандидатів на участь у XXXІІ Олімпійських іграх у 2019 році передбачено 1259,8 тис. грн., на заходи з розвитку олімпійського руху – 600,0 тис. грн., заходи серед місцевих осередків всеукраїнських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості – 530 тис. грн., з розвитку спорту серед ветеранів – 390 тис. грн., спортивно-масові заходи – 155,9 тис. грн.

З переліком заходів з фізичної культури та спорту Донецької області на 2019 рік, які фінансуються з обласного бюджету, а також розподілом коштів на окремі олімпійські та неолімпійські види спорту, можна ознайомитися в прикріплених файлах:

Розподіл коштів з обласного бюджету з видів спорту (олімпійські види спорту) на 2019 рік

Розподіл коштів з обласного бюджету з видів спорту (неолімпійські види спорту) на 2019 рік

Розподіл коштів з обласного бюджету на 2019 рік (олімпійська підготовка, розвиток олімпійського руху, місцеві осередки всеукраїнських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості, спорт серед ветеранів, спортивно-масові заходи).

 

Наприкінці засідання колегії Володимир Мицик провів нагородження за 7 рейтингами, що вираховувалися за підсумками роботи в 2018 році:

1) зведений рейтинг показників для проведення рейтингової оцінки керівників органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів і райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад;

2) зведений рейтинг показників для проведення рейтингової оцінки діяльності керівників органів управління сім’ї та молоді міськвиконкомів, РДА, ВЦА, ОТГ;

3) загальний зведений рейтинг показників для проведення рейтингової оцінки діяльності керівників органів управління фізичною культурою та спортом, сім’ї та молоді міськвиконкомів, РДА, ВЦА, ОТГ;

4) зведений рейтинг з видів спорту Донецької області за 2018 рік (у розрізі міст, районів);

5) зведений рейтинг показників для проведення рейтингової оцінки діяльності керівників обласних організацій, підпорядкованих управлінню, фізкультурно-спортивних товариств, організацій, що знаходяться на фінансовій підтримці управління за 2018 рік;

6) підсумки роботи серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл Донецької області за 2018 рік (серед ДЮСШ міст, ДЮСШ районів, спеціалізованих ДЮСШ олімпійського резерву);

7) підсумки роботи тренерів-викладачів ДЮСШ видів спорту за 2018 рік (окремо серед олімпійських та неолімпійських видів спорту, у номінаціях «вища спортивна майстерність», «кваліфікований резерв», «дитячо-юнацький спорт»).

04.04.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах