Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Андрій Гарбар став MVP чемпіонату України з тхеквондо (ВТФ) у Харкові

З 18 по 24 березня в місті Харків, у Палаці спорту «Локомотив», відбувся  чемпіонат України з тхеквондо (ВТФ) у розділі «пумсе» та «керугі» серед молодших юнаків, юнаків, кадетів, юніорів, молоді, дорослих. Понад 2000 спортсменів з усієї країни протягом шести днів змагалися за чемпіонські звання та путівки на чемпіонати Європи та світу.
 
Донецьку область представили спортсмени з Дружківки, Маріуполя та Мирнограду. Збірна команда Донецької області взяла участь в усіх видах і категоріях змагань завдяки підтримці та супроводу управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації, школи вищої спортивної майстерності, дитячо-юнацької спортивної школи Дружківської міської ради, обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи.
 
19 березня розпочалися змагання в розділі «пумсе». Пумсе - це техніка переміщень. Входить до складу формальних вправ і є основою базової техніки. Це дуже видовищний та цікавий вид змагань. Змагання з пумсе проходять у різних вікових категоріях. Програму змагань склали особисті чоловічі та жіночі, парні та командні чоловічі і жіночі змагання з традиційних пумсе. Спортсмени з Мирнограду здобули повний комплект нагород. Призерами та переможцями змагань стали Олександра Власенко, Костянтин Землянський, Назар Батура, Кирил Ульяницький, Давид Глушко, Альбіна Король, Анна Шуть, Лілія Баранова, Єгор Дербеньов, Артем Ратушний, Лев Тимофеєв, Єлизавета Вишневська, Марія Пухальська. Тренує спортсменів Сергій Жувака, який став срібним призером у особистому виступі. 
 
 
 
З 19 по 21 березня пройшли чемпіонати України з тхеквондо (ВТФ) серед молодших юнаків, юнаків та дорослих. На першому ж чемпіонаті спортсмени Донеччини зібрали повний комплект нагород. Серед молодших юнаків та юнаків чемпіонами України стали Іван Клименко (вагова категорія до 22 кг, м. Маріуполь), Єгор Луценко (до 26 кг, м. Маріуполь), Михайло Павленко (до 28 кг, м. Дружківка). Срібні нагороди здобули Тимофій Васейко (до 20 кг, м. Маріуполь) і Аріна Бударіна (до 57 кг, м. Маріуполь). Бронзовими призерами стали Максим Івакін (до 22 кг, м. Маріуполь), Роман Себов (до 28 кг, м. Маріуполь), Владислав Золотовський (до 33 кг, м. Дружківка), Анна Шуть (до 20 кг, м. Мирноград), Єлизавета Семеніхіна (до 40 кг, м. Дружківка), Альбіна Король (до 41 кг, м. Мирноград). 
 
Паралельно пройшов чемпіонат України з тхеквондо (ВТФ) серед дорослих. Вкотре свою високу майстерність продемонстрували дорослі дружківські спортсмени, еліта українського тхеквондо (ВТФ), кандидати на участь у XXXII Олімпійських іграх 2020 року в Токіо. Чемпіоном України в категорії до 87 кг став майстер спорту України Андрій Гарбар, а в категорії понад 87 кг - майстер спорту України міжнародного класу Михайло Шелест. 
 
 
21 і 22 березня пройшов чемпіонат України з тхеквондо (ВТФ) серед юніорів. Чемпіоном України став Артем Гарбар (до 73 кг, м. Дружківка), а віце-чемпіоном - Ілля Пікуз (до 55 кг, м. Маріуполь). За результатами змагань Артем Гарбар виконав норматив майстру спорту України і є кандидатом на участь в чемпіонаті Європи серед юніорів, що пройде в Іспанії. 
 
22 і 23 березня відбувся чемпіонат України з тхеквондо (ВТФ) серед кадетів. Медалі вибороли спортсмени з Дружківки: срібним призером став Спартак Арутюнян (до 37 кг), а бронзовим - Дмитро Мусієнко (до 65 кг). 
 
Фінішем тижня змагань став чемпіонат України з тхеквондо (ВТФ) серед молоді, що пройшов 23 і 24 березня. Чемпіоном України став Андрій Гарбар (до 87 кг). Бронзову нагороду виборов дебютант молодіжного чемпіонату Артем Гарбар (до 68 кг). Слід зазначити, що майстер спорту України, член національної збірної та кандидат на головні олімпійські змагання Андрій Гарбар став найрезультативнішим спортсменом змагань, виборовши звання MVP. 
 
 
Спортсменів підготували заслужені тренери України Володимир Страшненко, Юрій Бірюков, тренер Сергій Гарбар (м. Дружівка), тренери-викладачі Олександр Левінчук, Сергій Жувака (обласна КДЮСШ), тренери Володимир Платонов, Максим Кривошеєв, Олег Коньков, Ігор Штень, Анатолій Куталитов (м. Маріуполь).
 
27.03.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах