Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олексій Бичков: Четверта перемога на чемпіонаті світу – для четвертого сина

12 листопада на залізничній станції «Краматорськ» відбулась урочиста зустріч чемпіона світу з пауерліфтингу Олексія Бичкова, який повернувся додому після успішного виступу в шведському місті Хальмстад.

Нагадаємо, 10 листопада краматорський спортсмен у ваговій категорії 120 кг вчетверте здобув перемогу на світовій першості (після успіхів у 2015, 2016, 2017 роках). Лише в присіданні спортсмен поступився за власною вагою першою сходинкою п‘єдесталу, підкоривши 415 кг. Найкращі результати серед 16-ти суперників з 14 країн Олексій продемонстрував у жимі – 330 кг, становій тязі – 370 та сумі триборства – 1115 кг. Зазначимо, що наш пауерліфтер йшов на рекордні ваги, але і 430 кг у присіданні, і 340 кг у жимі, і 385 кг у тязі йому, на жаль, не підкорилися. Зазначимо, що Олексій зробив свій вагомий внесок у те, щоб чоловіча збірна України з пауерліфтингу посіла найвище місце серед команд-учасниць чемпіонату.

Олексія Бичкова в рідному місті зустріли представники краматорського місцевого самоврядування, дружина Альона з тримісячним сином Данилом, друзі, спортсмени-вихованці та журналісти.

«Результат у Швеції для мене – не найкращий у кар’єрі. Без рекордів світу. Форма була гарна, проте, на жаль, удача виявилась не на моєму боці. Ходив на рекордні ваги в присіданні – 430 кг, трохи не вистачило… Для оновлення світового рекорду (1127,5 кг – встановлений Олексієм Бичковим у 2017 році - прим.) потрібно було потягнути 385 кг, але так вийшло, що впав зі штангою… Загалом мій відрив від другого місця виявився дуже великим – 70 кг.

У вправі присідання мене обдурили, обхитрували. Суперник з китайського Тайбею мав виходити напередодні мене на вагу 417,5 кг, але не з’явився на помості. Проминув певний час очікування, і, можливо, на моєму виступі позначилось те, що я перестояв у бинтах. Ось таким шляхом у мене вирвали «золото» у цій вправі, напевно.

Як досягаю таких результатів? Тренуюся (посміхається - прим.). А кількість тренувань залежить від етапу підготовки – від трьох до п’яти. Також має бути режим – правильне харчування, сон. Важлива для досягнення високого результату і підтримка друзів, рідних. Я завжди присвячую своїй сім’ї перемоги, а ця прийшлась на рік народження четвертого сина».

 
 
14.11.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах