Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку відбулося засідання обласної громадської колегії з оперативного вирішення актуальних питань розвитку фізичної культури та спорту в Донецькій області

21 листопада в Донецьку відбулося засідання обласної громадської колегії з оперативного вирішення актуальних питань розвитку фізичної культури та спорту в Донецькій області.

Захід пройшов під головуванням начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимира Мицика.

Учасниками семінар-наради стали керівники органів управління фізичною культурою та спортом виконкомів міських рад, райдержадміністрацій, керівники дитячо-юнацьких спортивних шкіл Донецької області, міських та районних центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», представники обласних федерацій з олімпійських та неолімпійських видів спорту.

Порядок денний засідання включав чотири питання.

З доповіддю про формування списку спортсменів Донецької області – кандидатів на участь у ХХХІ літніх Олімпійських іграх 2016 року в м. Ріо-Де-Жанейро (Бразилія) виступив заступник директора школи вищої спортивної майстерності Костянтин Горянець. Він відзначив, що згідно рішення координаційної ради з питань олімпійської підготовки та забезпечення олімпійців на 2013 рік було затверджено список кандидатів на участь у Олімпійських іграх 2016 року в кількості 107 чоловік, з них 28 – елітна група, 46 – провідна, резервна – 33. За період поточного року спортсмени Донецької області брали участь у Всесвітній Універсіаді, чемпіонатах світу та Європи серед дорослих, де було завойовано 10 золотих, 12 срібних та 17 бронзових медалей. За підсумками 2013 року на персоніфіковане фінансове забезпечення виконання індивідуальних планів підготовки спортсменів області до міжнародних змагань було залучено понад 9 млн. грн., з яких близько 50% складають кошти обласного бюджету.

Також на порядку денному було розглянуто питання про формування списку спортсменів Донецької області – кандидатів на участь у ХV літніх Паралімпійських іграх 2016 року. У своїй доповіді начальник Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Оксана Чернікова підкреслила, що до списку національної збірної команди від нашого регіону увійшли 98 спортсменів з 28 видів спорту, що складає 9,3% від загальної кількості. На даний час склад спортсменів-кандидатів до збірної команди України на участь у Паралімпійських іграх 2016 року офіційно ще не затверджено, але на робочій нараді Донецького регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» визначено основну групу. До неї увійшли 23 спортсмена з 9 видів спорту: 10 осіб представляють плавання; 4 – легку атлетику, 3 – фехтування на візках, по одному атлетові – волейбол сидячи, дзюдо, голбол, велоспорт, пауерліфтинг та академічну греблю. У 2013 році спортсмени-інваліди Донецької області на всеукраїнських змаганнях завоювали 80 золотих, 58 срібних та 36 бронзових медалей, а на міжнародних – 7 золотих, 10 срібних та 8 бронзових.

Директор Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С. Бубки Анатолій Кучеров поділився з присутніми підсумками виконання результатів виступів вихованців навчального закладу на Всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Так, до складу національної збірної команди України 2013 року з числа учнів училища увійшло 111 осіб: до основного складу – 25 чол., кандидати – 40 чол., до резервного складу – 46 чол. За січень-жовтень поточного року було підготовлено: одного Заслуженого майстра спорту України – Марина Голядкіна (синхронне плавання, тренер – Гребеннікова І.В.), п’ятьох майстрів спорту міжнародного класу – Олена Сидорська (легка атлетика, тренер – Степанцов К.А.), Євген Удинський (греко-римська боротьба, тренер – Лозовий О.В.), Дмитро Черняк (бокс, тренер – Калініченко В.Л.), Олександра Кашуба и Марина Голядкіна (синхронне плавання, тренер – Гребеннікова І.В.), а також 23-х майстрів спорту України. За даними на листопад 2013 року, вихованці училища зайняли понад 200 призових місць на чемпіонатах України серед дорослих, молоді, юнаків та юніорів. Чемпіонами та призерами європейських першостей стали 12 спортсменів. Гравці баскетбольної команди ДВУОР у складі збірної юнацької команди України на чемпіонаті Європейської юнацької баскетбольної ліги серед юнаків 1997 р. н. посіли перше місце. А гравці волейбольної команди ДВУОР стали кращими на чемпіонаті ДЮВЛ України серед дівчат 1996-1997 рр. н. Спортсменами училища у 2013 році також були встановлені рекорди України. Так, плавець Євген Куркін встановив 2 юніорських рекорди на дистанції 4х100м комб. у попередньому запливі (3,50,68) та фінальному запливі (3,49,50) на Європейському юнацькому олімпійському фестивалю у Нідерландах, а важкоатлетка Олена Шевкопляс повторила рекорд Європи серед кадетів на чемпіонаті України до 15 років у Тернополі.

Також на засіданні було розглянуто питання про роботу обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з важкої атлетики. Директор спортивного закладу Віктор Коваленко відзначив, що, порівняно з 2010 роком, на сьогодні кількість вихованців збільшилась з 430 до 450 чоловік. Щорічно від Обласної СДЮСШОР з важкої атлетики в республіканських змаганнях у середньому беруть участь 100-120 вихованців, з яких від 40 до 50 чоловік виборюють перші та призові місця, та ще до 60 — займають місця у десятках кращих спортсменів у свої вагових категоріях; готуються 3-4 майстри спорту України, 25-30 кандидатів у майстри спорту і спортсменів 1 дорослого розряду, біля 150 осіб — масових спортивних розрядів. У 2013 році вихованці Школи взяли участь в усіх запланованих чемпіонатах та першостях області і України, у тому числі і за рахунок позабюджетних коштів. Кандидатами на участь у ІІ Юнацьких Олімпійських іграх 2014 року в м. Нанкін є два спортсмени: Олена Шевкопляс (1998 р. н., вагова категорія до 58 кг, ДВУОР ім. С. Бубки, тренери – Таймазов П.О., Нафанець Е.А.) та Ілля Куліков (1997 р.н., вагова категорія до 62 кг, Вугледар, тренер – Худін В.М.).

 
21.11.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах