Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську для спортсменів-інвалідів провели навчально-тренувальний збір з гри бочче

23 червня Донецькій регіональний центр «Інваспорт» у Краматорську на спортмайданчику Донбаського міжрегіонального центру профреабілітації інвалідів провів навчально-тренувальний збір з гри бочче.

У заході брало участь 20 спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, вадами розумового, фізичного розвитку та загальними захворюваннями – представники Краматорська та переселенці Донецької та Луганської областей.

Збір був проведений з метою популяризації гри бочче в Донецькій області, пропаганди здорового способу життя, соціально-психологічної адаптації, підвищення спортивної майстерності учасників.

Бочче (в перекл. з іт. Bocce означ. «куля») – це гра з м’ячем, різновид боул-спорту (boules sport), поруч з боулзом і петанком; походить від найдавніших ігор Римської імперії.

Правила гри:

Бочче зазвичай грають на ґрунтовому чи заасфальтованому полі (27 метрів в довжину і від 2,5 до 4 метрів у ширину). Кулі для гри (бочче) можуть бути металеві або пластмасові. На відміну від куль для боулзу, кулі для бочче мають сферичну форму.

Гра відбувається між двома гравцями або двома командами (по два, три або чотири гравці в кожній). Матч розпочинається випадково обраною стороною, якій надається можливість кинути менший м’яч джек (інші назви - боччіно, палліно) з одного кінця ігрового поля в зону довжиною 5 м, яка закінчується на відстані 2,5 м від дальнього кінця поля. Якщо гравці, що почали гру, два рази не влучають м’ячем в цю зону, інша команда отримує можливість кинути джек у довільно обрану зону.

Гравець (команда), що влучить джеком у необхідну зону, отримує можливість першим кинути кулю. Як тільки кинули першу кулю, інша сторона також отримує можливість кинути свою першу кулю. Далі хід переходить до команди, куля якої знаходиться дальше від джека, і так продовжується, допоки одна з команд не використає всі свої чотири кулі. Тоді друга команда використовує кулі, що залишилися в неї. Підрахунок балів: команді зараховується один бал за кожну кулю, яка є ближчою до джека, ніж найближча до нього куля суперників. Тривалість гри варіюється в залежності від регіону (як правило, до 7-13 балів).

Гравцям дозволяється кидати м’яч в повітрі. Зазвичай цей прийом використовується для того, щоб підштовхнути джек або бочче (кулю) у вигіднішу позицію.

 
24.06.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах