Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Володимир Мицик виступив на парламентських слуханнях «Шляхи розвитку фізичної культури та спорту в умовах децентралізації влади»

23 березня в Києві в залі пленарних засідань Верховної Ради України пройшли парламентські слухання на тему «Шляхи розвитку фізичної культури та спорту в умовах децентралізації влади».

З пропозиціями до учасників парламентських слухань звернувся начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.

Пропонуємо Вашій увазі тези виступу.

«Шановні учасники парламентських слухань! Шановні колеги!

У зв’язку із створенням об’єднаних територіальних громад постає актуальне питання формування відповідної структури управління сфери фізичної культури та спорту. Для того, щоб не втратити координацію роботи, нам треба зберегти нашу структуру управління сферою і рекомендувати громадам передбачати це при їх формуванні.

Виходячи з існуючих проблемних питань в рамках здійснення повноважень об’єднаних територіальних громад у сфері фізичної культури та спорту, пропонуємо наступне.

Формуючи бюджет громади, вона отримує додатковий фінансовий ресурс і постає питання його ефективного використання. У цьому напрямку, для популяризації здорового способу життя, зважаючи на джерело надходження, пропонуємо врегулювати на законодавчому рівні питання спрямування коштів, що отримує місцевий бюджет від акцизного збору на алкогольні напої та тютюнові вироби, у розмірі 30% на розвиток фізичної культури та спорту.

Ще одним, на наш погляд, важливим питанням є опрацювання пропозицій щодо внесення змін до законодавства щодо визначення правового статусу і діяльності меценатів, підтримки та стимулювання суб’єктів, діяльність яких спрямована на розвиток сфери фізичної культури та спорту. Це сприятиме активному залученню інвестицій, соціально активного бізнесу, розвитку малого підприємництва у сфері фізичної культури та спорту, що так необхідно громадам.

Також, в умовах децентралізації дуже важливо збереження мережі дитячо-юнацьких спортивних шкіл, без яких не можлива підготовка спортивного резерву.
Фізичне виховання у навчальних закладах теж потребує модернізації, зокрема, створення спортивних клубів при опорних загальноосвітніх школах у громадах.

Наступним перспективним напрямком ми бачимо розвиток мережі центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Як показала практика, ці структури є ефективними для залучення всіх верств населення до активного оздоровчого дозвілля і стануть у добрій нагоді громадам.

У зв’язку із складною ситуацією в країні все більшої актуальності набуває розширення позитивного інформаційного простору, залучення засобів масової інформації до інформаційної кампанії щодо переваг здорового способу життя, активного висвітлення спортивних заходів як на державному, так і на місцевому рівнях.

На завершення, користуючись нагодою, хочу подякувати за підтримку всім, хто нам допомагає в ці складні часи».

 
23.03.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах