Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Слов’янську діти з обмеженими фізичними можливостями змагалися в плаванні

Спортивний азарт і жвава атмосфера надають дітям з обмеженими фізичними можливостями не лише стимул до перемоги, але і додаткові можливості самореалізації.

Так, 22 квітня на базі плавального басейну фізкультурно-оздоровчого комплексу Слов’янська відбулися змагання з плавання серед дітей-інвалідів з вадами зору, розумового та фізичного розвитку, ураженням опорно-рухового апарату. Спортивний захід проходив у програмі Спартакіади Донецької області «Повір у себе».

Більше сорока кращих плавців області показали свою майстерність на плавальних доріжках басейну. У змаганнях взяли участь спортсмени Маріуполя, Слов’янська, Соледара, Слов’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату № 23 Донецької обласної ради, збірної Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

Змагання проводилися окремо по нозологіях у двох вікових групах: старша – 1997-1999 рр.н., молодша – 2000-2007 рр.н.

Кожен учасник отримав грамоту, і це – одна з кращих традицій плавальних турнірів. Тим паче, що підтримати спортсменів приїхав шестиразовий паралімпійський чемпіон з плавання, Герой України, Заслужений майстер спорту Віктор Смирнов: «Я сам починав свою кар’єру з таких змагань. Прекрасно знаю, як важлива для юних спортсменів можливість проявити себе. Дуже приємно, що навіть у такі складні для країни часи є люди, готові підтримати спорт серед людей з обмеженими фізичними можливостями». Також з метою підтримати учасників приїхали Заслужений майстер спорту України, чемпіон Паралімпійських ігор Олександр Мащенко, начальник відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Слов’янської міської ради Олександр Міщенко, в.о. начальника Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Костянтин Шевченко, директор дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів Юрій Оніщенко, завідуючий кафедрою «Здоров’я людини та фізичного виховання», доктор біологічних наук, професор Владислав Дичко.

Героями себе відчули не лише лідери запливів, але й усі спортсмени. Адже професійний спорт для дітей з вадами зору, розумового і фізичного розвитку, опорно-рухового апарату – колосальний прояв волі і мужності. Як відомо, найбільш значущі перемоги – це перемоги над собою.

Змагання проводилися з метою виявлення молодих, талановитих спортсменів для формування збірної команди Донецької області з плавання та подальшої участі у фінальних змаганнях Всеукраїнської Спартакіади «Повір в себе», де наші спортсмени неодноразово ставали чемпіонами та призерами.

 
23.04.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах