Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Плавці Донеччини з обмеженими фізичними можливостями здобули на чемпіонаті України 46 медалей

З 19 по 22 листопада в Миколаєві на базі плавального басейну «Водолій» прошов чемпіонат України з плавання серед спортсменів з вадами зору, ураженням опорно-рухового апарату, вадами розумового та фізичного розвитку.

Учасниками змагань, які є одним із заключних етапів відбору на участь спортсменів-інвалідів до чемпіонату світу, були більше 200 спортсменів з 21 регіону України.

Донецьку область представляло 15 спортсменів з Донецька, Слов’янська та Маріуполя: Заслужені майстри спорту України Дмитро Залевський, Віктор Смирнов, Олександр Мащенко, Ірина Соцька, Данило Чуфаров; майстер спорту України міжнародного класу Олександр Комаров, майстри спорту України Ніна Козлова, Сергій Лапченко; кандидати в майстри спорту України Андрій Трусов, Олександр Левченко, а також спортсмени, які мають І спортивний розряд, – Максим Бойко, Валентин Ладік, Єгор Осєтров, Олексій Муравщиков, Владислав Кураєв.

Усього за підсумками чемпіонату спортсмени нашого краю в різних видах програми і за різними нозологіями завоювали 46 медалей: 18 золотих, 18 срібних та 10 бронзових.

Єгор Осєтров виконав спортивне звання «Кандидат в майстри спорту України», а Андрій Трусов – «Майстер спорту України».

Спортсмени тренуються під керівництвом Заслужених тренерів України Андрія Казначеєва, Світлани Казначеєвої, Віктора Вангельєва та тренерів-викладачів Василя Лисенка, Галини Гордєєвої.

 

Перші паралімпійські ігри почали проводити саме з плавання серед спортсменів з вадами зору та ураженням опорно-рухового апарату. З 1994 року національна збірна команда України з плавання постійно представляє нашу країну на чемпіонатах світу і Європи, на Паралімпійських іграх наші плавці дебютували в 1996 році в Атланті і досі гідно представляють Україну на спортивних аренах світу.

До участі в чемпіонатах і Кубках України допускаються кращі спортсмени-інваліди з порушенням зору та ураженням опорно-рухового апарату, які мають підготовку не нижче I спортивного розряду. Змагання проводяться окремо по нозологіям згідно Єдиної спортивної класифікації України. Класифікація спортсменів є обов’язковою частиною змагань і проводиться класифікаційною комісією для кожного учасника в перший день змагань.

 
24.11.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах