Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Пауерліфтери Донеччини розповіли про свої міжнародні успіхи

21 листопада в Краматорську відбулася прес-конференція з приводу успішного виступу спортсменів Донеччини на цьогорічних дорослій та молодіжній світових першостях з пауерліфтингу.

Участь у прес-конференції взяли начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу, срібний призер чемпіонату світу серед дорослих Олексій Рокочий, майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу, чемпіон Європи серед дорослих, бронзовий призер чемпіонату світу серед дорослих Олексій Бичков та майстер спорту України з пауерліфтингу, чемпіон Європи серед юнаків, срібний призер чемпіонату світу серед юнаків Данило Ковальов.

Майстер спорту України з Краматорська, абсолютний чемпіон Європи серед юнаків до 18 років Данило Ковальов у ваговій категорії 93 кг здобув «срібло» на чемпіонаті світу серед юнаків та юніорів, який пройшов з 1 по 7 вересня в місті Орошгаза (Угорщина). Його результат у сумі триборства – 802,5 кг (325+195+282,5) – став новим рекордом України.

На чемпіонаті світу серед дорослих, який пройшов з 3 по 8 листопада в місті Аврора (США), представники Донеччини Олексій Рокочий і Олексій Бичков виступали у ваговій категорії 120 кг, де завоювали відповідно «срібло» і «бронзу». Заслужений майстер спорту, триразовий чемпіон світу з Красного Лиману Олексій Рокочий показав результат у сумі триборства 1055 кг (400 кг – у присіданні, 300 кг – у жимі, 355 кг – у тязі). Це на 5 кг більше, ніж у його співвітчизника – майстра спорту міжнародного класу, чемпіона Європи 2014 року серед дорослих з Краматорська Олексія Бичкова – 1050 кг (385 + 300 + 365).

Пауерліфтери Донеччини поділилися з представниками ЗМІ враженнями від виступу на змаганнях, а також розповіли про початкові кроки в спорті.

- Я потрапив на тренування з пауерліфтингу випадково – насправді йшов записуватися в секцію волейболу. Через те, що заняття з двох видів спорту чергувалися через день, помилився і потрапив на пауерлфітинг. Мені сподобалося, і до сьогоднішнього дня продовжую із задоволенням ним займатися, - розповів Данило Ковальов.

- Пам’ятаю, як Данило прийшов у пауерліфтинг ще хлопчиком, - взяв слово Олексій Бичков. - Він мав тоді 48 кг ваги. На змаганнях на поміст його підсаджували – таким маленьким він був.

Як погодилися всі спортсмени, успішний виступ своїх старших співвітчизників на міжнародних спортивних аренах є взірцем для наслідування, гарним прикладом для молодого покоління. Це сприяє залученню дітей до занять як пауерліфтингом, так і фізичною культурою та спортом у цілому, сприяє пропаганді здорового способу життя. А в сьогоднішніх складних для регіону воєнних часів підвищується цінність спортивних успіхів у патріотичному вихованні молоді. Підняття державного прапору України на світових аренах є особливою гордістю для кожного спортсмена.

Свого часу взірцем для Олексія Бичкова був його нинішній партнер по команді та ваговій категорії Олексій Рокочий. Сьогоднішня робота пліч-о-пліч «вчителів» та «учнів» свідчить про головне – якщо плідно та якісно тренуватися, постійно самовдосконалюватися, будь-яка мрія стане здійсненною.

Безпосередньо на чемпіонаті світу в США і Бичков, і Рокочий цілком могли претендувати на перше місце. Так, срібному призеру цієї першості Олексію Рокочему сьогодні належить рекорд світу в сумі триборства – 1075 кг, і він є лідером своєї ваговій категорії. На думку самого спортсмена, найбільше вплинула на результат в Америці різниця в 9 годин у часі.

Досягнення спортсменів не залишаються без заохочень держави. Так, за зайняте перше місце на чемпіонаті світу з неолімпійських видів спорту передбачена виплата до 25 тис. грн., за друге – до 17,5 тис. грн., за третє – 12,5 тис. грн. Для забезпечення участі спортсменів на міжнародних змаганнях кошти виділяє Міністерство молоді та спорту України, для участі на всеукраїнських змаганнях залучаються кошти обласного бюджету, на обласних змаганнях – місцевих бюджетів або спонсорів.

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик з нагоди успішного виступу на чемпіонаті світу вручив пауерліфтерам Донеччини грамоти, а також побажав атлетам яскравих перемог на майбутніх змаганнях.

- Срібний призер світової першості в США Олексій Рокочий є справжнім ветераном пауерліфтингу Донеччини, який продовжує захищати честь регіону та країни на спортивних аренах. Він є Заслуженим майстром спорту України, триразовим чемпіоном світу, світовим рекордсменом. Дай Бог йому здоров’я ще виступати на високому рівні. У нього була серйозна травма коліна, і напередодні чемпіонату світу він її залікував. Хоча, пауерліфтинг – це вид спорту довгожителів. Він не є травмонебезпечним, кар’єра спортсмена-пауерліфтера довга. До тренувань пауерліфтерів входять базові вправи на всі групи м’язів, які підходять для будь-якого виду спорту. Присідання зміцнюють ноги, станова тяга – спину, жим штанги лежачи – верхній плечовий пояс.

У Донецькій області створені найкращі умови для занять пауерліфтингом. Спеціальна база для проведення навчально-тренувальних зборів спортсменів була створена в селі Юр’ївка Першотравневого району зусиллями президента обласної федерації пауерліфтингу Іваном Збандутом. Саме там до минулих чемпіонатів світу готувалися наші спортсмени Ковальов, Рокочий і Бичков, - сказав Володимир Мицик.

 

 
21.11.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах