Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Реформа галузі фізичної культури та спорту збереже ДЮСШ

27 жовтня Міністерство молоді та спорту України провело селекторну нараду з керівниками структурних підрозділів з фізичної культури та спорту обласних державних адміністрацій.

Під час наради було обговорено актуальні питання щодо подальшої діяльності дитячо-юнацьких спортивних шкіл у контексті реформування спортивної галузі.

Нагадаємо, 16 жовтня відбувся Конгрес за реформу в галузі фізичної культури та спорту, у якому взяли участь майже 200 представників суб’єктів фізкультурно-спортивного руху, вітчизняні та міжнародні експерти, почесні гості та представники засобів масової інформації.

Учасники форуму ухвалили основні принципи реформування національної моделі розвитку фізичного виховання населення та розвитку спорту вищих досягнень, якими, зокрема, не передбачено скорочення мережі ДЮСШ.

Міністерство молоді та спорту України сьогодні здійснює низку заходів щодо зміцнення системи дитячо-юнацького та резервного спорту і запобігає зниженню фінансування.

Так, не підтримано розроблений Міністерством фінансів законопроект «Про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні», яким запропоновано припинення фінансування спортивних шкіл за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі – Фонд), починаючи з січня 2015 року. Адже запровадження цього законопроекту може призвести до припинення діяльності ДЮСШ та звільнення працівників цих закладів.

Наразі опрацьовується можливість передбачення в Державному бюджеті України на 2015 рік додаткових видатків на забезпечення діяльності дитячо-юнацьких спортивних шкіл, що раніше отримували фінансову підтримку з видатків Фонду, у обсязі 200,0 млн. гривень, при визначенні обсягів видатків на фізичну культуру та спорт у місцевих бюджетах усіх рівнів.

Але, допускаючи, що питання може залишитися не врегульованим, фізкультурно-спортивні товариства мають врахувати можливі ризики припинення або скорочення обсягів фінансування з Фонду та передбачити заходи щодо мінімізації можливих соціальних наслідків та забезпечити дотримання прав та інтересів працівників спортивних шкіл.

Мінмолодьспорт рекомендує здійснити моніторинг існуючих спортивних шкіл фізкультурно-спортивних товариств з визначенням ефективності їх діяльності, та у разі необхідності, оптимізувати мережу цих закладів, об’єднавши фінансовий, матеріально-технічний та кадровий ресурси. І вже на основі цього моніторингу надати пропозиції щодо методики розрахунку коштів державного бюджету на фінансування спортивних шкіл, їх пропорційного розподілу.

Таким чином, у контексті оновлення спортивної галузі України, для дитячо-юнацьких спортивних шкіл усіх типів, як одного з пріоритетів державної політики в сфері фізичної культури та спорту, зберігається державне фінансування та надаються можливості для самостійного розвитку. 

 
28.10.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах