Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Інформація про організацію підготовки спортсменів-кандидатів до Олімпійських ігор за підсумками першого півріччя 2014 року

Згідно рішення колегії управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації на 2014 рік було визначено 90 спортсменів-кандидатів на участь в Олімпійських іграх 2016 року з 17 видів спорту: вільна боротьба, сучасне п'ятиборство, спортивна гімнастика, велоспорт, плавання синхронне, плавання, триатлон, легка атлетика, стрибки у воду, кульова стрільба, боротьба греко-римська, вітрильний спорт, важка атлетика, стрільба стендова, бокс, дзюдо та тхеквондо-ВТФ.

елітна група - 35 спортсменів

провідна група - 55 спортсменів

Запропоновані спортсмени-кандидати на участь в Олімпійських іграх є представниками 12 міст і трьох районів Донецької області:

1.     Донецьк – 64
2.     Маріуполь – 10
3.     Горлівка – 6
4.     Артемівськ – 5
5.     Макіївка – 2
6.     Дзержинськ – 2
7.     Вугледар – 1
8.     Харцизьк – 2
9.     Краматорськ – 2
10.   Шахтарськ – 1
11.   Сніжне – 1
12.   Слов`янськ - 1
 
1.     Амвросіївський р-н – 1
2.     Ясинуватський р-н – 1
3.     Тельманівський р-н – 1

14 спортсменів мають консолідований залік з іншими областями.

На кожного спортсмена-олімпійця було розроблено та затверджено старшими тренерами збірних команд України індивідуальні плани підготовки на 2014 рік з планами змагальної діяльності, участь у навчально-тренувальних зборах та їх фінансове забезпечення.

За підсумками 6 місяців поточного року спортсмени-олімпійці Донецької області взяли участь у змаганнях, з яких: Всеукраїнські - 25 та міжнародні - 58.

Згідно індивідуальних планів спортсменів-олімпійців за 6 місяців 2014 року було заплановано завоювати на чемпіонатах Європи та Світу 19 медалей. Фактично ними завойовано 16 медалей, з яких 2 золоті, 5 срібних та 9 бронзових.

Кращі результати:

1.  Саладуха Ольга завоювала срібну медаль в потрійному стрибку на чемпіонаті світу в приміщенні та срібну медаль у командному чемпіонаті Європи з легкої атлетики;

2.   Приступа Дарина завоювала золоту медаль в естафеті 4х400 метрів у командному чемпіонаті Європи з легкої атлетики;

3.   Каліна Юлія завоювала срібну малу медаль у ривку, бронзову малу медаль у поштовху та бронзову медаль за сумою на чемпіонаті Європи з важкої атлетики у вазі 63 кг.;

4.  Радівілов Ігор завоювал срібну медаль в опорному стрибку і бронзову медаль в командному заліку на чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики;

5.  Махиня Аліна завоювала бронзову медаль на чемпіонаті Європи з вільної боротьби в новій вазі 69 кг.;

6.  Хоцяновський  Олександр завоював бронзову медаль на чемпіонаті Європи з вільної боротьби у вазі 120кг.;

7.   Шишман Олександр завоював бронзову медаль на чемпіонаті Європи з греко-римської боротьби у вазі 84 кг.;

8.   Шевкопляс Олена завоювала срібну малу медаль і бронзову медаль за сумою на чемпіонаті Європи до 17 років з важкої атлетики у вазі 53 кг.;

9.  Спас Анастасія завоювала золоту медаль в естафеті «мікст» та бронзову медаль в особистому заліку на чемпіонаті Європи серед юніорів з сучасного п`ятиборства.

 

З метою організації роботи з підготовки спортсменів Донецької області до Олімпійських ігор 2016 року було проведено 16 засіданнь Експертної ради з олімпійської підготовки з видів спорту: вільна боротьба, сучасне п'ятиборство, велоспорт, плавання, легка атлетика, кульова стрільба, важка атлетика, бокс, дзюдо, греко-римська боротьба, вітрильний спорт, стендова стрільба, тхеквондо-ВТФ, де розглядались і узгоджувались питання:     

1. Про плани  зобов'язань спортсменів-кандидатів на участь в Олімпійських іграх 2016 року;

2. Про індивідуальні плани підготовки спортсменів-олімпійців та їх виконання;

3. Про підсумки участі спортсменів у Всеукраїнських та міжнародних змаганнях;

4. Про підсумки підготовки та участі спортсменів Донецької області у чемпіонатах світу та Європи;

5. Про стан здоров'я спортсменів-кандидатів на участь в Олімпійських іграх 2016 року.

Важливим напрямком у підготовці спортсменів вищої категорії є медико-біологічне забезпечення.

З метою моніторингу та контролю за станом спортсменів елітної та провідної групи обласним лікарсько-фізкультурним диспансером організовано систематичне проходження поглибленого медичного обстеження.

Протягом 6 місяців 2014 року на персональне фінансування елітної і провідної групи спортсменів було залучено 5 млн. 5 тис. грн., з яких:

- Участь у змаганнях:                                       25%

- Участь у навчально-тренувальних зборах:      28%

- Заробітна плата:                                            24%

- Стипендії:                                                      22%

- Медичне та фармакологічне забезпечення:     1%

 

У першому півріччі 2014 року стипендії за рахунок коштів місцевих бюджетів отримували 26 спортсменів елітної та ведучої  груп. Розмір стипендії становить від 100 до 1150 грн. Обласною  стипендією забезпечені 40 спортсменів у розмірі 3-х та 2-х мінімальних заробітних плат.

82 спортсмена Донецької області забезпечені заробітною платою, з них: міністерство - 73 спортсмени, спортклуби і підприємства 11 спортсменів, збройні сили - 10 спортсменів, «Динамо» - 27 спортсменів.

 
10.07.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах