Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


«Олімпійський день» та «День спринту» на РСК «Олімпійський»

21 червня в Донецьку на РСК «Олімпійський» у програмі «Олімпійського дня» відбувся масовий пробіг, присвячений 120-річчю з дня утворення Міжнародного Олімпійського Комітету.

Дата 23 червня 1894 року відзначена тим, що тоді П’єр де Кубертен і його соратники відродили Олімпійські Ігри і створили Міжнародний Олімпійський Комітет (МОК). Традиція проведення Олімпійського дня має давню історію. Рішення про щорічне проведення цього свята в світі було прийнято 66 років тому на Сесії МОКу. Перший Олімпійський день був проведений 23 червня 1948 р. Мільйони чоловіків і жінок, дітей з різних куточків планети традиційно беруть участь у цьому святі спорту, що дозволяє не тільки святкувати день відродження сучасного олімпізму, але також відчути свою причетність до грандіозного заходу спортивного духу. Історія Олімпійського дня в Україні бере свій початок з 2006 року і кожен рік проведення заходу має свої особливості.

Цього разу традиційний масовий легкоатлетичний пробіг відбувся на доріжках стадіону РСК «Олімпійський», який торік приймав юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики.

Учасників і гостей спортивного свята привітав начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.

- Сьогоднішній забіг присвячений дуже знаковій даті – 120-річчю з дня створення Міжнародного олімпійського комітету. Олімпійський рух – це, в першу чергу, здоровий спосіб життя. Це показник того, що кожен спортсмен прагне потрапити на Олімпійські ігри і зійти на п’єдестал пошани. А це дається не кожному – тільки тим, хто може поєднати всі зусилля, пов’язані з підготовкою до відповідальних стартів. Бажаю всім учасникам сьогоднішнього пробігу відучти те саме, що відчувають наші олімпійці, і пронести ідеї олімпізму через все своє життя, - зазначив Володимир Мицик.

 

Вітальним словом старт змаганням дав голова Донецького обласного відділення Національного олімпійського комітету України, директор Донецького училища вищого олімпійського резерву ім. Сергія Бубки Анатолій Кучеров.

- Доброю традицією Міжнародного олімпійського комітету стало проведення спортивних свят по всьому світу. А Донецьк завжди славився їх доброю організацією. Ось і сьогодні, незважаючи на погоду, на політичну ситуацію, на заході зібралися найбільш активні представники спортивної громадськості регіону. Звичайно, це велика пропаганда спорту, залучення до занять фізичною культурою всіх форм населення. Будемо сподіватися, що і надалі подібні свята проводитимуться регулярно, - сказав Анатолій Кучеров.

Після вітальних слів для найменших учасників спортивного свята був проведений забіг на 30 м. Незважаючи на показані результати, кожен з них отримав подарунки від Національного олімпійського комітету України.

А потім настала черга масового легкоатлетичного забігу. У перших його рядах опинилися почесні гості заходу: начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, голова комітету з фізичної культури і спорту Донецької міської ради Олександр Громаков і начальник Донецького обласного управління фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Тетяна Дубревська.

 

 

Також учасниками масового забігу стали керівники обласних спортивних організацій та фізкультурно-спортивних товариств, тренери, інструктора-методисти, викладачі дитячо-юнацьких спортивних шкіл, ветерани спорту, дошкільники та інші бажаючі «спробувати» нові доріжки «Олімпійського».

 

 

Після пробігу на стадіоні відбулися відкриті змагання з легкої атлетики «День спринту».

На доріжках пройшли забіги на 100, 200, 400 м, 100-110 м з бар’єрами, 300-400 м з бар’єрами, а також змагання зі стрибків у довжину, з жердиною та потрійному стрибку.

Учасниками змагань стали понад 200 спортсменів з 12-ти міст та районів області. Забіги супроводжувалися нескінченним зливовим дощем, що, без сумніву, дуже заважало легкоатлетам.

Швидкі секунди було показано в короткому спринті. Так, представниця Артемівська Ірина Скитська пробігла дистанцію 100 м за 11,8 с, кращим серед чоловіків на цій дистанції став Ігор Гречка з Горлівки – 10,6 с, а друге та трете місце з однаковим результатом (10,7 с) вибороли Денис Денисов (Макіївка) та представник Маріуполю Олександр Шестернін. Серед дівчат 1999-2000 рр. н. перемогла Каріна Арутюнян (Донецьк, СДЮШОР-1) – 12,5 с, лише одну десяту секунди поступилась їй Олена Лобачова (Макіївка, ДЮСШ-1) – 12,6 с, а серед юнаків кращим став Максим Аксьонов з Дружківки – 11,3 с.

З бігу на 200 м серед юнаків переміг Сергій Мирський (Харцизьк, ОДЮСШ «Колос») – 22,7 с, серед юніорів – спортсмен ДЮСШ № 2 м. Горлівка Ілля Денисов – 22,8 с. Одногрупник останнього Антон Сумін став кращим з бігу на 400 м – 49,2 серед дорослих, а серед юніорів на цій дистанції з результатом 50,9 с виграв вихованець Дружківки Максим Кучерененко. Анастасія Голенєва (Тельманове-Макіївка, ДВУОР) перемогла в бігу на 400 м серед дівчат з результатом 55,9 с.

З бігу на 100 м з бар’єрами серед дорослих перше місце посіла донеччанка Ганна Чубковцова – 14,0 с, а серед дівчат кращою стала Ольга-Марія Мулас-Зеленська – 14,6 с. Серед юнаків, що бігли 110 м з бар’єрами, першим став донеччанин Владислав Семенов – 14,4 с, а серед дорослих – Максим Кучерененко – 14,3 с.

 

 
22.06.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах