Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Сьогодні відбулося чергове засідання колегії управління

Сьогодні, 15 травня, у Донецькому обласному Палаці дитячої та юнацької творчості відбулося засідання колегії управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Захід пройшов під головуванням начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимира Мицика.

Участь у колегії взяли керівники обласних спортивних організацій, спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву та фізкультурно-спортивних товариств, інші представники спортивної громадськості.

Згідно порядку денного, на засіданні були розглянуті чотири основні питання, які стосувалися підсумків роботи за 2013 рік дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву Донецької області, школи вищої спортивної майстерності та Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С. Бубки.

Члени колегії в процесі обговорення основних питань окреслили декілька гострих проблем розвитку сфери фізичної культури та спорту в регіоні та визначили шляхи їх вирішення.

Так, порівнюючи очковий здобуток з олімпійських видів спорту Донецької та Харківської областей за 2013 рік, директор Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С. Бубки Анатолій Кучеров акцентував увагу на питанні концентрації зусиль на пріоритетних видах спорту (сьогодні в ДВУОР культивуються 17 видів спорту). Зважаючи на той факт, що приблизно половину рейтингових балів для Харківщини принесли тільки два види спорту – плавання та синхронне плавання, він запропонував визначити для Донеччини пріоритетними декілька видів спорту, які мають певні традиції розвитку в регіоні.

Ще однією актуальною проблемою для прогресивного розвитку фізичної культури та спорту в регіоні є недостатня забезпеченість спортивних шкіл тренерськими кадрами. «На сьогоднішній день майже 40% тренерів області – це люди пенсійного або передпенсійного віку. І їм нема заміни. Тому для нас гостро стоїть питання виховання молодих кадрів», - зазначив начальник управління Володимир Мицик.

Одним з найважливіших шляхів вирішення цієї проблеми членами засідання було визначено поглиблення співпраці з Донецьким державним інститутом здоров’я, фізичного виховання і спорту Національного університету фізичного виховання і спорту України. За пропозиціями в.о. директора навчального закладу Юрія Дубревського, які знайшли широку підтримку серед присутніх, ситуацію з підготовкою кадрового тренерського резерву зможуть виправити супроводження студентів із самого початку їх навчання в інституті, у тому числі надання їм можливості проходити практику в спортивних закладах і установах області, а також укладення цільових договорів між студентами та управлінням.

Наприкінці засідання були нагороджені кращі за підсумками минулого року спеціалізовані дитячо-юнацькі спортивні школи олімпійського резерву Донецької області. Так, перше місце посіла обласна СДЮШОР з плавання та синхронного плавання (директор – Володимир Мізін), друге – обласна СДЮСШОР з кінного спорту, сучасного п’ятиборства та триатлону (директор – Микола Легкий), а третє – обласна СДЮСШОР з важкої атлетики (директор – Анатолій Нафанець). Загалом, у Донецькій області діють 16 спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл, у яких розвиваються 21 олімпійський вид спорту і які охоплюють контингент у 6650 вихованців та 305 тренерів-викладачів.

 
15.05.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах