Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Алан Болієв увійшов до складу збірної України, яка поїде на змагання «United States Air Force Trials»

Поліцейський з Краматорська Алан Болієв увійшов до складу збірної України, яка в березні 2024 року в Лас-Вегасі візьме участь у змаганнях з адаптивних видів спорту для ветеранів та військовослужбовців Повітряних Сил США «United States Air Force Trials».

Офіційна сторінка української команди Invictus Games: Team Ukraine знайомить із історією Алана Болієва.

Алан Болієв, 29 років. Поліцейський з Краматорська. Займається документуванням злочинів росіян. 2 січня 2023 року отримав поранення внаслідок ракетного обстрілу в м. Краматорськ.

Про службу

Я в поліції працюю майже 12 років. У слідстві з 2017-го. Ще з дитинства хотів працювати поліцейським. Певно, тоді спрацював юнацький максималізм. Хотілося розкривати злочини. Це схоже на логічну гру. Робота слідчого – документувати все, що сталося на місці події. Цікаво, коли виявляєш особу, що вчиняє злочини, але бачиш її тільки на документах, і намагаєшся аналізувати, проводиш слідчі дії, дізнаєшся про неї багато чого ще до спілкування з цією людиною. На моїй посаді я повинен розуміти людей – від маргінальних до керівників підприємств.

З початком війни робота дуже змінилася. Памʼятаю перші поїздки по Очеретиному в 2015 році, прильоти ракет по Краматорську з повномасштабною війною. Мені доводилося рідним повідомляти про загибель їхніх близьких людей. Часом здається, що в голові вже блок на емоції, щоб не зʼїхати з глузду.

Вважаю, що в нас поліція така, як і все суспільство. Для когось вона погана, а комусь допомогла. Для когось не зробила нічого, а комусь врятувала життя. Не можна узагальнювати. Завжди деталі мають значення.

Про вплив на світогляд

Думаю, багато людей, з якими доводилося спілкуватися в житті, мали свій вплив на мене. Книжки також. До прикладу, “Трансерфінг реальності”, “Шлях воїна”. Я люблю читати про свободу мислення.

Про себе

Напевно, я веселий. Люблю спорт, баню, масаж. Дуже люблю моржування. Це ще з дитинства, я тоді жив у Святогірську, і бабуся виводила на сніг та обливала холодною водою. Холодна вода мені навіть після травми допомогла реабілітуватися. Колись професійно займався пауерліфтингом, виконав КМС. Бігаю для задоволення. У 2021 році пробіг марафон, але неправильно – без належної підготовки. Це було дуже важко. Біг на вольових.

Про отримання травми

2 січня минулого року заступав разом з товаришем на блокпост поблизу Краматорська, разом з прикордонниками та ВСП. Ми з товаришем поділили час чергування. День був дуже спокійним. Ближче до півночі пролунав дуже сильний вибух. Це була ракета Іскандер. Тоді загинув прикордонник і мій товариш. Ще один хлопець втратив ногу. В мене була черепно-мозкова травма, короткострокова втрата зору.

У мене ніколи не було проблем зі здоровʼям. А зараз часті головні болі. Перший час дуже багато флешбеків було. Я думав, що стресостійкий, але помилявся. Довго з цього психологічно виходив.

Про те, як боротися, коли накриває

Коли дуже погано морально – треба йти до спортзали. Кілька хвилин інтенсивної роботи, і можна заспокоїтися. Спорт завжди допомагає. В мене так: якщо зранку прокинувся і не позаймався, не побігав – день намарно.

Про те, що робить щасливим

Думки про майбутнє. Думаю, що скоро буде все добре, мандруватиму різними країнами. Дуже приваблює Скандинавія. Але хочу побувати скрізь – у найбідніших місцях, найбагатших. Хоча зараз здається, що життя проходить повз.

 
12.02.2024

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах