Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Організацію роботи спортивних закладів Донеччини в умовах воєнного стану обговорили в режимі онлайн

18 травня начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик у режимі онлайн провів чергову апаратну нараду з керівниками обласних організацій фізкультурно-спортивної спрямованості, спрямовану на вирішення актуальних питань роботи в умовах воєнного стану, введеного через російську збройну агресію проти України.

«Ефективна плідна діяльність на благо спорту Донеччини та України сьогодні залежить від виключної координованості дій усіх структурних ланок сфери. Так, сьогодні нам важливо знати місцезнаходження керівників та працівників організацій, тренерів і спортсменів, членів збірних команд України. Окрім поточної роботи в умовах воєнного стану, формуємо бачення на майбутнє – Міністерство молоді та спорту ініціювало робочі групи щодо відновлення України. Зокрема, актуальним є перегляд Положення про роботу дитячо-юнацьких спортивних шкіл в сьогоднішніх умовах», - зазначив Володимир Мицик.

Заступник начальника управління - начальник відділу організаційно-кадрової роботи управління Сергій Горбунов висвітлив питання з дотримання законодавства щодо нерозголошення інформації про викривача (дотримання конфіденційності) працівниками, які здійснюють реєстрацію повідомлення. Відповідні методичні рекомендації надано управлінням запобігання та виявлення корупції Донецької облдержадміністрації.

Начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління Марина Будовій довела актуальну інформацію щодо діяльності закладів сфери в умовах воєнного стану станом на 18.05.2022. Так, за місцем розташування закладу в Донецькій області перебувають 23% тренерів-викладачів, 39% – у інших регіонах України, 8% – за межами країни (щодо інших тренерів немає інформації). Серед близько 23 тисяч спортсменів за кордоном знаходяться 546, за місцем розташування закладу продовжують тренування 5%, за межами закладу – 11% (інші спортсмени, на жаль, не мають можливості продовжувати заняття, або з ними немає зв’язку).

Спеціаліст-юрисконсульт відділу організаційно-кадрової роботи управління Ольга Ясінко надала роз’яснення щодо організації діяльності під час воєнного стану – і керівників закладів, і тренерів-викладачів, які працюють на території України та за кордоном. Так, за умови, що тренери-викладачі не мають можливості безпосередньо працювати з вихованцями, їм доцільно оформлювати простій. При цьому керівники та бухгалтери організацій не повинні перебувати в простої, бо від них залежить прийняття рішень – за ними зберігається право першого підпису та право другого підпису документів, необхідних для функціонування закладу. Щодо призупинення дії трудового договору, то умовою для нього є абсолютна неможливість надання роботодавцем та виконання працівником відповідної роботи.

Головний спеціаліст відділу реалізації профільних програм управління Андрій Іванов наголосив, що до Міністерства молоді та спорту України оперативно надається інформація щодо пошкодження або руйнування об’єктів спортивної інфраструктури в результаті обстрілів населених пунктів Донецької області російським агресором. Так, згідно актуальної інформації, до цього переліку входить 30 об’єктів регіону – у містах Маріуполь (24 об’єкти), Авдіївка, Бахмут, Волноваха, Вугледар та Костянтинівка.

Керівники обласних організацій фізкультурно-спортивної спрямованості доповіли про те, яким чином вони функціонують під час воєнного стану і якими є найближчі плани роботи.

 
 
 

Також 18 травня відбулося засідання з обговорення претендентів на призначення стипендій перспективним спортсменам та тренерам Донецької області. Так, з метою підтримки і стимулювання розвитку спорту вищих досягнень у регіоні в 2022 році планується заохотити обласними стипендіями:

- 80 спортсменів: 40 з них представляють олімпійські види спорту (20 отримуватимуть стипендії у розмірі шести прожиткових мінімумів, 20 – у розмірі чотирьох прожиткових мінімумів), 20 – неолімпійські види спорту (10 – у розмірі чотирьох прожиткових мінімумів, 10 – у розмірі двох прожиткових мінімумів) і ще 20 – види спорту серед осіб з інвалідністю (10 – у розмірі чотирьох прожиткових мінімумів, 10 – у розмірі двох прожиткових мінімумів);

- 30 тренерів: 20 представників олімпійських видів спорту (10 отримуватимуть стипендії у розмірі трьох прожиткових мінімумів, 10 – у розмірі двох прожиткових мінімумів), а також 5 тренерів з неолімпійських видів спорту та ще 5 – з видів спорту серед осіб з інвалідністю (передбачено стипендії в розмірі двох прожиткових мінімумів).

 
19.05.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах