Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На колегії Донецької ОДА розглянуто підсумки п’ятирічної роботи з розвитку спорту і схвалено проєкт Регіональної програми на 2022-2024 роки

23 грудня пройшло заключне в 2021 році засідання колегії Донецької облдержадміністрації, де одним із питань було виконання заходів Регіональної цільової програми розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області на 2017-2021 роки та проєкт Регіональної цільової програми розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області на 2022-2024 роки.

Підсумки 5-річної роботи та подальші кроки з розвитку спортивної сфери спорту в регіоні на наступні 3 роки презентував начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Так, у рамках Регіональної програми на 2017-2021 роки було виконано 56 завдань і заходів серед 64-х запланованих. У процесі виконання знаходяться 4 інфраструктурних проєкти, реалізація яких розпочалася із запізненням від плану: будівництво учбового корпусу і реконструкція гуртожитку коледжу ім. С.Бубки в місті Бахмут, будівництво басейну в місті Краматорськ, реконструкція басейну в місті Добропілля. Ці проєкти, а також два нереалізованих – реконструкція веслувальної бази «Атлетик» у місті Маріуполь і капітальний ремонт стадіону «Колос» смт Мангуш – пропонуються до включення в наступну Регіональну програму. Нереалізованими протягом звітного періоду виявилися ще два проєкти, які не мають подальших перспектив: будівництво футбольного комплексу у с. Перше травня Покровського району і олімпійської спортивної бази в м. Святогірськ.

Загальна сума видатків на виконання п’ятирічної Регіональної програми, що завершує свою дію, складає 2693,1 млн грн: 328,3 млн грн за рахунок коштів державного бюджету, 1478,4 млн грн – за рахунок коштів обласного бюджету, 719,3 млн грн – бюджетів громад, 167 млн грн – з інших джерел.

 

Наступною Регіональною цільовою програмою розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області, що розрахована на три роки – з 2022-го по 2024-й, передбачено покращення ресурсного та інфраструктурного стану сфери, виконання поставлених завдань відповідно до сучасних потреб економічного і соціального розвитку, наближення стану сфери до сучасних європейських стандартів.

Серед очікуваних результатів виконання заходів Регіональної програми на 2022-2024 роки:

1) залучення максимальної кількості населення до занять фізичною культурою і спортом (проведення понад 500 фізкультурно-оздоровчих заходів регіонального рівня, активна участь у реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України», розширення мережі центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»);

2) стимулювання високих спортивних результатів (виплата обласних стипендій спортсменам і тренерам, а також одноразових грошових винагород, підвищення їх соціального рівня у забезпеченні житлом, підтримка спортсменів-інструкторів штатної команди резервного спорту);

3) забезпечення діяльності 20 обласних спортивних установ і закладів, серед яких найбільшими є Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. Сергія Бубки і Школа вищої спортивної майстерності (пріоритетом є активна реалізація в 2022 році проєктів з будівництва навчального корпусу на 400 учнів і студентів та реконструкції п’ятиповерхового гуртожитку для коледжу);

4) реалізація проєктів розвитку спортивної інфраструктури в рамках програми Президента України «Велике будівництво» за підтримки Державного фонду місцевого розвитку, місцевих бюджетів та інших джерел фінансування:

- у 2022 році планується завершення будівництва комплексу басейнів Н2О в м. Краматорськ, футбольного поля зі штучним покриттям в м. Курахове, реконструкція веслувальної бази КДЮСШ «Атлетик» у м. Маріуполь, капітальний ремонт стадіону «Колос» смт Мангуш та спортивного комплексу в м. Бахмут;

- на 2023 і 2024 роки заплановано реалізацію проєктів обласних закладів (будівництво критого памп-треку з велоспорту в м. Лиман і капітальний ремонт відділення в м. Краматорськ, будівництво мультифункціонального спортивного комплексу в місті Слов’янськ, спорудження спортивного комплексу «Чемпіон» в м. Покровськ) та інших місцевих проєктів (будівництво багатофункціонального спортивного комплексу в м. Краматорськ, басейну Н2О в м. Маріуполь, капітальний ремонт КДЮСШ №2 м. Маріуполь, ДЮСШ м. Слов’янськ та ДЮСШ м. Селидове, реконструкція стадіону імені Володимира Бойка в м. Маріуполь, басейну смт Очеретине, реалізація другої черги басейну «Нептун» в м. Маріуполь).

«Об’єкти спортивної інфраструктури, що споруджуються та реконструюються в області, обов’язково мають бути наповнені життям. Зокрема, усі міста, де в 2020 році зведено великі стадіони у рамках президентської програми «Велике будівництво», повинні мати свої футбольні команди. Щодо планування на 2023 рік, нам необхідно чітко підходити до розробки проєктно-кошторисної документації на нові споруди, вже зараз розуміючи терміни її завершення», - зазначив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

 
 
23.12.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах