Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На Донеччині обговорили розвиток плавання, синхронного плавання та стрибків у воду

10 грудня в режимі онлайн під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика розглянули розвиток у регіоні трьох олімпійських видів спорту – плавання, синхронного плавання та стрибків у воду.

«Донеччина має дуже гарні традиції з розвитку водних видів спорту, регіон славиться своїми олімпійцями з плавання. Але з 2014 року довелося розпочинати майже «з чистого аркуша». І тільки наше бажання, завзятість, віра у свої сили зможуть змінити нинішню ситуацію на краще, вийти на рівень світових результатів. Розуміємо, що часи змінюються, конкуренція збільшується, але сьогодні в області чимало робиться задля розвитку спорту. Це і забезпечення атлетів стипендіями, і покращення інфраструктури – найближчим часом після масштабної реконструкції відбудеться відкриття єдиного критого в регіоні 50-метрового басейну «Нептун» у місті Маріуполь, а в першій половині 2022 року очікується введення в експлуатацію 25-метрового басейну «Н2О-Classic» у Краматорську», - відзначив Володимир Мицик.

На засіданні Координаційної ради з питань олімпійської підготовки та забезпечення олімпійців Донецької області про перспективи Донеччини в плаванні розповіли директор Обласної дитячо-юнацької спортивної школи з плавання та синхронного плавання Донецької обласної організації ФСТ «Україна», голова відокремленого підрозділу громадської організації «Федерація плавання України» в Донецькій області Володимир Мізін і тренер-викладач Школи вищої спортивної майстерності Олександр Конжуков. Питання підготовки спортсменів зі стрибків у воду – кандидатів на участь у Іграх ХХХІІІ Олімпіади 2024 року в Парижі (Франція) висвітлив тренер-викладач ШВСМ Анатолій Головань.

Чергове засідання комісії з розгляду і затвердження старших тренерів регіону присвятили розгляду синхронного плавання та стрибків у воду. Звіти про роботу в 2021 році й пропозиції щодо подальшого розвитку надали діючі старші тренери з цих видів спорту. За підсумками обговорення схвалено кандидатури Ірини Гребеннікової та Марини Попової як старших тренерів з синхронного плавання та стрибків у воду відповідно на наступний 2022 рік.

 
 

На сьогоднішній день до списку спортсменів Донецької області – кандидатів на участь у Паризькій Олімпіаді, який було схвалено на регіональному рівні 27 жовтня, включено 4 представників плавання (перспективна група – Олександр Денисов із Соледару, Микита Жиров, Ольга Медведєва та Данило Чобанян із Маріуполя) і 2 представників стрибків у воду (провідна група – Станіслав Оліферчик, перспективна група – Ніка Шурда з Маріуполя).

На період реконструкції головного басейну «Нептун» у Маріуполі (осінь 2019 року – кінець 2021 року) члени збірної України з плавання та стрибків у воду від Донецької області проводили основну підготовку за межами регіону. Попри це, у їх активі – низка нагород чемпіонатів України різних вікових категорій. Серед нагальних питань, що потребують вирішення: залучення нових тренерських кадрів, ефективне функціонування відділення плавання в Донецькому обласному спеціалізованому фаховому коледжі спортивного профілю ім. С. Бубки, забезпечення можливості для повноцінних тренувань провідних спортсменів у оновленому басейні «Нептун» після його відкриття.

Відділення стрибків у воду ШВСМ наразі налічує 5 спортсменів, у КДЮСШ «Меотида» Маріуполя тренуються 59 спортсменів. Відділення синхронного плавання Обласної ДЮСШ з плавання та синхронного плавання ДОО ФСТ «Україна» з вересня 2018 року працює в місті Миколаївка на базі спортивно-оздоровчого комплексу «Енергетик» у 25-метровому басейні – цей вид спорту на сьогодні охоплює понад 55 дітей, враховуючи групи початкової, базової та спеціальної підготовки.

Директор КНП «Донецький регіональний центр спортивної медицини» Антон Діденко наголосив, що на базі центру в місті Бахмут є всі можливості для проведення поглибленого медичного обстеження спортсменів, а також навчально-тренувальних зборів з реабілітації. Завдяки цьому тренери, із залученням сучасного обладнання та за допомоги кваліфікованих спеціалістів, можуть перевірити реакцію організму спортсмена на навантаження, а також зробити якісне відновлення.

 
 
13.12.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах