Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Володимир Мицик: Розвиток масового спорту є одним із пріоритетів

Чим кращими будуть умови для занять регулярною фізичною активністю, тим життя українців буде довшим і якіснішим, та ширшою стане база для виховання нових чемпіонів. Питання розвитку масового спорту, яким у регіоні безпосередньо опікується Донецький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», розглянули на засіданні колегії управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації, що відбулося 27 жовтня.

«Найбільш актуальним завданням на сьогоднішній день постає реалізація президентської програми «Здорова Україна», у рамках якої в кожній громаді має з’явитися хоча б одна локація «Активного парку», а також втілено в життя проєкт з будівництва на території Донеччини 150 нових мультифункціональних спортивних майданчиків. Робота щодо розвитку масового спорту є одним із пріоритетів, і тільки від злагодженої співпраці територіальних громад та центрів «Спорт для всіх» буде залежати її успішність», - наголосив начальник управління Володимир Мицик.

Директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко відзначив, що в регіоні постійно проводяться робота, спрямована на розширення мережі центрів «Спорт для всіх». Так, на сьогодні налічується 1 обласний, 16 міських та 2 селищних таких центри. У 2021 році відновлено роботу Курахівського і Селидівського центрів, створено центр у Білозерському. При цьому поточна відсутність директорів у Краматорському та Олександрівському центрах унеможливлює повноцінне їх функціонування.

На Донеччині проводиться низка спортивно-масових заходів. Одним із яскравих прикладів у 2021 році стала «ВелоДонеччина», маршрут якої пролягав від Маріуполя до Краматорська. Між цими містами велосипедисти подолали відстань у майже 300 км, завітавши у Волноваху, Вугледар, Курахове, Селидове, Покровськ, Мирноград, Костянтинівку та Дружківку. Видатною подією був обласний фестиваль «Фан зона-2021», у рамках якого в краматорському парку ім. О.С.Пушкіна, а також Маріуполі, транслювалися матчі чемпіонату Європи з футболу.

 

Цьогорічний фінал обласних змагань «Мама, тато, я – спортивна сім’я» зібрав 30 команд. Відбулися обласні заходи з нагоди Дня батька, Дня захисників і захисниць України. Традиційно проведено обласний фестиваль «Козацькі розваги», обласні фестивалі на майданчиках зі штучним покриттям, заходи, присвячені Міжнародному дню захисту дітей, Олімпійському дню бігу, Дню Незалежності України, Дню фізичної культури і спорту України. З урахуванням нових умов роботи під час пандемії реалізовано онлайн-проєкти «Я – чемпіон», «Спортивні поради», різноманітні флешмоби в соціальних мережах.

Донецька область стала одним із перших регіонів України, де стартувала реалізація соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України». Першу локацію відкрито в краматорському парку імені Пушкіна 23 липня. У громадах до облаштування «Активних парків» підходили по-різному – або замовляли нове обладнання, або приводили існуюче у відповідність вимогам цього проєкту. Активно долучилися до нього Покровська, Краматорська, Слов’янська, Костянтинівська, Маріупольська, Авдіївська, Курахівська, Волноваська громади. При цьому роботу координаторів, відповідальних за організацію тренувань у вихідні та святкові дні, на достатньому рівні організовано в Дружківці, Маріуполі, Кураховому, Костянтинівці та Авдіївці.

У рамках реалізації проєкту з придбання мультифункціональних спортивних майданчиків за програмою «Здорова Україна» на Донеччині до кінця 2021 року планується створити 150 нових місць для фізичної активності в 32 громадах області. При цьому приблизно в половині з них наразі ведуться земельні роботи, до деяких громад вже надійшло спортивне обладнання, готове до встановлення.

28.10.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах