Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Бахмуті з представниками федерацій обговорили актуальні питання розвитку спорту Донеччини

25 червня в місті Бахмут на базі нещодавно відкритого Донецького регіонального центру спортивної медицини відбулося засідання координаційної ради за участю громадських організацій з олімпійських та неолімпійських видів спорту.

Представники федерацій мали змогу ознайомитися з тими сучасними умовами, які на сьогоднішній день створено в Центрі спортивної медицини. Так, для забезпечення медико-біологічного супроводу спортсменів функціонуватимуть: головний корпус (де передбачено палатне відділення на 6 ліжок, діагностичне та реабілітаційне відділення, хірургічний блок, рентгенівський кабінет, зал лікувальної фізкультури, кабінети механотерапії, фізіотерапії, з масажу, лабораторії, кабінети лікарів), гуртожиток, водолікарня (з басейном, гідромасажними ванами, сауною, кріосауною, соляною кімнатою), а також тенісний корт.

«Центр у Бахмуті дозволяє в повному обсязі виконувати поставлені перед системою спортивної медицини завдання, а саме повний цикл медичного забезпечення професійної діяльності атлетів. Вбачаю обов’язковим проходження в центрі повного медогляду двічі на рік для провідних спортсменів Донеччини. У плідній співпраці з тренерським складом планомірна діагностика та якісне відновлення від навантажень у новоствореному КНП має стати запорукою високих спортивних результатів», - зауважив начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Директор комунального некомерційного підприємства «Донецький регіональний центр спортивної медицини» Антон Діденко відзначив, що в умовах реформування галузі охорони здоров’я, починаючи з 2022 року, передбачається надання медичних послуг на платній основі. Антон Діденко зробив акцент на порядку медичного забезпечення спортивних заходів та роботі, спрямованій на попередження застосування допінгу у спорті. Актуальну інформацію щодо списку заборонених речовин можна знайти на сайтах nadc.org.ua та www.wada-ama.org.

 
 
 

Задля облаштування Олімпійського куточку в Центрі спортивної медицини заступник голови Відділення НОК України в Донецькій області Дмитро Подопригора передав Антону Діденку комплект олімпійської літератури, висловивши сподівання, що вона матиме широку зацікавленість серед працівників та відвідувачів.

У доповіді про підготовку спортсменів – кандидатів на участь у ХХХІІ літніх Олімпійських іграх 2020 року в Токіо (Японія) директор Школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова зазначила, що станом на сьогодні можливість потрапити до олімпійської команди України зберігають 14 представників Донеччини. Перепонами для інших претендентів стали: травми, хвороба на Covid-19, перерва у кваліфікаційних змаганнях через пандемію та перенесення відбіркових стартів. Тож, на сьогоднішній день важливим є проведення аналізу та правильні висновки напередодні початку нового олімпійського циклу.

Питання про аналіз виконання актуальних питань з розвитку видів спорту в Донецькій області за підсумками роботи у І півріччі 2021 року висвітлила начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Будовій.

Про виплату одноразових грошових винагород у 2021 році та про участь спортсменів Донецької області у змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівнів за поточний період доповіла головний спеціаліст відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Анастасія Юдова.

Як мають формуватися підсумкові протоколи проведення офіційних рейтингових змагань обласного рівня з неолімпійських видів спорту, розповіла в.о. директора Обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Тетяна Малієва.

За підсумками обговорення питань порядку денного засідання було надано низку доручень відповідальним особам.

 
 
 
29.06.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах