Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Сьогодні в режимі відеоконференції відбулося засідання громадської колегії оперативного вирішення актуальних питань розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області

13 лютого в Донецьку в режимі відеоконференції відбулося засідання громадської колегії оперативного вирішення актуальних питань розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області.

Захід пройшов під головуванням начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимира МИЦИКА.

У студії Донецька в засіданні взяли участь представники управління, керівники фізкультурно-спортивних організацій області. До студій міст і районів були запрошені керівники органів управління фізичною культурою та спортом, директори дитячо-юнацьких спортивних шкіл та «Спорт для всіх», представники спортивної громадськості.

Першим питанням порядку денного стала стратегія розвитку Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С. Бубки. Директор навчального закладу Анатолій КУЧЕРОВ доповів про основні напрямки діяльності спортивного навчального закладу, підсумки його роботи за минулий рік та плани на поточний. Так, на сьогоднішній день в училищі культивується 17 олімпійських видів спорту, з учнями працюють 52 тренера-викладача, серед яких 25 Заслужених тренерів України, 4 Заслужених працівника фізичної культури та спорту України. В училищі створені оптимальні умови для тренувань та проживання учнів та студентів, на харчування яких виділяється найбільша сума На сьогоднішній день до складу національної збірної команди України входять 113 спортсменів-вихованців училища (у тому числі основа, кандидати та резерв). Щодо планів на 2014 рік, то Анатолій КУЧЕРОВ виділив наступні: 1) початок будівництва другої черги училища олімпійського резерву, до якої увійдуть 3 спортивних зали, навчальні класи, гаражі, велобаза; 2) придбання для вищезазначеної спортивної бази сучасного інвентарю та обладнання; 3) підвищення рівня тренерсько-викладацького складу училища і на цій основі покращення відбору обдарованих та перспективних дітей для зарахування до училища. При цьому нагальним є вирішення питання щодо збільшення кількості представництва спортсменів з ряду міст та районі області – для прикладу, Добропілля, Єнакієве і Торез представлені в училищі лише одним спортсменом, у той час як Горлівка – 22, Макіївка – 18, Харцизьк – 16, Володарський і Тельманівський райони – по 10. Також актуальним є питання недопущення переходу юних талантів до інших областей, зокрема, Луганської та Харківської.

Щомісяця на засіданні громадської колегії з питанням про реалізацію регіональної політики в сфері фізичної культури та спорту виступають представники міст та районів області. Цього разу досвідом роботи ділилася начальник відділу з фізичної культури та спорту Добропільської міської ради Лариса ГРИБАУСКАС. Доповідачка відзначила, що в місті діють 2 дитячо-юнацькі спортивні школи, 4 спортивні комплекси, у тому числі 2 басейни, 4 палаци спорту, 2 стадіони, 6 колективів фізичної культури вугільних підприємств, 34 фізкультурно-спортивних майданчики, з них 2 майданчики зі штучним покриттям, 8 фізкультурно-спортивних клубів, центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», який відкрито в 2007 році. Обсяг мешканців, які займаються спортом, відносно до загальної кількості учнів загальноосвітніх шкіл (діти, підлітки), складає 12, 8 %. Тільки у 2013 році побудовані 4 комплексні майданчики на загальну суму 610 тис. грн., відкрито 2 нові тренажерні зали в Добропіллі та Білицькому. Загальний обсяг фінансування галузі в 2013 році склав приблизно 11 млн. грн. Серед завдань на 2014 рік Лариса ГРИБАУСКАС зазначила облаштування 2 нових та приведення в належний стан існуючих спортивних майданчиків, закінчення капітального ремонту міського спортивного комплексу (орієнтовно – до серпня поточного року), організація клубу з фітнесу, відновлення роботи відділення з плавання ДЮСШ теркому профспілок, збільшення обсягу надання платних послуг населенню за рахунок організації нових абонементних груп, подальше залучення матеріальних коштів для зміцнення матеріальних спортивних баз загальноосвітніх та дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Нагальні питання щодо розвитку в нашому регіоні найбільш масового виду спорту – футболу – висвітлив виконавчий директор федерації футболу Донецької області Віктор ГАЙВОРОНСЬКИЙ. Доповідач виділив чотири питання, які потребують вирішення: 1) створення і подальша реєстрація в органах юстиції федерацій футболу в містах та районах області (на сьогоднішній день футбольних осередків немає в 7 містах та районах області); 2) введення до єдиної бази Федерації футболу України учнів відділень футболу дитячо-юнацьких спортивних шкіл (усього подібних відділень в області існує 53, і охоплюють вони 7711 дітей); 3) залучення команд міст та районів до участі в чемпіонатах та першості області; 4) створення збірної команди Донецької області для участі в Кубку регіонів УЄФА (пройде у вересні поточного року в Молдові), у якій матимуть право футболісти-аматори, що ніколи не грали на професійному рівні.

Директор обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх Олексій НАЙДЕНКО оголосив підсумки проведення обласного огляд-конкурсу на кращу організацію фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи серед центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за 2013 рік. Так, місця з першого по шосте посіли Харцизьк, Костянтинівка, Артемівськ, Дружківка, Слов’янськ, Донецьк відповідно, у останній трійці рейтингу опинились Старобешево, Горлівка та Димитров.

Також на засіданні громадської колегії були розглянуті питання про затвердження Статуту ради директорів спортивних споруд; формування статистичної звітності «Звіт з фізичної та спорту за 2013 рік» та хід прийому річного звіту; підсумки формування річного звіту 2013 року за формою 5-ФК; присвоєння категорій дитячо-юнацьким спортивним школам міст та районів; проведення обласних спартакіад серед державних службовців і серед депутатів усіх рівнів у 2014 році.

Проведення наступного засідання громадської колегії оперативного вирішення актуальних питань розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області заплановане на 13 березня.

 
13.02.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах