Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У онлайн-режимі обговорили актуальні питання роботи спортивної сфери Донеччини

5 листопада в режимі онлайн під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика відбулося традиційне обговорення нагальних питань роботи сфери, що проходить кожного місяця за технологією Cisco Webex.

Спочатку спілкування провели в рамках відеоконференції за участю керівників органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів, рад об’єднаних територіальних громад, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, керівників місцевих організацій фізкультурно-спортивної спрямованості, після чого перейшли до розгляду питань порядку денного розширеної апаратної наради з керівниками обласних спортивних організацій.

Володимир Мицик у своєму вступному слові довів колегам інформацію, що Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про затвердження Стратегії розвитку фізичної культури і спорту на період до 2028 року». Стратегія буде реалізована в три етапи (перший – 2021-2022 роки, другий – 2023-2024 роки, третій – 2025-2028 роки), а один із результатів – це збільшення відсотка населення до 30%, які оберуть регулярну рухову активність.

«Ця Стратегія – наш дороговказ на майбутнє. Стратегією визначено ряд завдань, що потребують розв’язання у сфері фізичної культури і спорту за п’ятьма напрямами: 1) фізично активна нація; 2) спорт вищих досягнень; 3) спортивна інфраструктура; 4) цифрова трансформація сфери фізичної культури і спорту; 5) кадрове забезпечення сфери фізичної культури і спорту. Очікуватимемо нормативний документ, і на його основі приймемо відповідне управлінське рішення», - сказав Володимир Мицик і передав слово колегам на місцях.

 

Керівники органів управління фізичною культурою та спортом у містах, районах, ОТГ і ВЦА доповіли щодо передбачуваних змін у структурі сфери, пов’язаних із процесом децентралізації та формування нових об’єднаних територіальних громад, а також поділилися деякими планами роботи на 2021 рік, зокрема, у рамках проєкту з придбання житла для спортсменів і тренерів, що реалізується на умовах співфінансування з обласного та місцевих бюджетів.

 
 

Заступник начальника управління-начальник відділу реалізації профільних програм управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова доповіла з питання про формування програм розвитку сфери на місцях, наголосивши на необхідності їх адаптації згідно напрямів і завдань нової національної Стратегії до 2028 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України. Окрім цього, програми розвитку в існуючих та новостворених громадах мають бути орієнтовані на актуальні зміни, які відбуваються у структурі фізичної культури та спорту в рамках децентралізації.

Аналіз дотримання вимог діючих протиепідемічних заходів зробила начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Будовій. Вона нагадала, що наразі умови роботи закладів сфери та проведення змагань регламентуються постановою КМУ від 22 липня 2020 року № 641 (з усіма внесеними до неї змінами), де встановлені чотири рівні епідемічної небезпеки: «зелений», «жовтий», «помаранчевий» і «червоний». Зокрема, спортивні заходи мають проводитися з обмеженою кількістю учасників та без глядачів. Збір відповідної звітної інформації від міст, районів, ОТГ і ВЦА здійснюється управлінням щотижня у п’ятницю.

 

Про стан проведення атестації тренерів (тренерів-викладачів) розповів заступник начальника управління - начальник відділу організаційно-кадрової роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Сергій Горбунов. Він зауважив, що з початку 2020 року обласною атестаційною комісією, засідання якої проходять щомісяця, присвоєно 96 тренерських категорій. Станом на 31.10.2020 року вищу категорію на Донеччині мають 60 штатних тренерів, першу категорію – 130, другу категорію – 145.

Питання щодо формування статистичної звітності дитячо-юнацьких спортивних шкіл за формою № 5-ФК за 2020 рік висвітлила координатор цього напряму Галина Кірпулянська. Вона звернула увагу керівників ДЮСШ на нових формах звіту, правильному заповненні документації, дотриманні графіку її подання.

 

Про стан розвитку греко-римської боротьби на Донеччині та роботу Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з видів боротьби доповів директор комунального позашкільного навчального закладу Олександр Соколов.

Так, ОСДЮСШОР має три відділення, які охоплюють 645 учнів: 297 – боротьба греко-римська, 196 – боротьба вільна, 152 – дзюдо. Працюють 26 тренерів-викладачів, з яких 19 штатних, 7 за сумісництвом (8 тренерів у відділенні вільної боротьби, 14 – греко-римської боротьби, 4 – дзюдо). Діяльність школи охоплює міста Маріуполь, Дружківка, Костянтинівка, Краматорськ, Покровськ, Слов’янськ, Торецьк, Костянтинівський район, смт Миронівський (Бахмутський район), села Старогнатівка, Прохорівка, смт Володимирівка (Волноваський район). Для забезпечення повноцінного тренувального процесу постійно проводяться заходи з придбання спортивного оснащення. Проблемними залишаються питання відсутності автотранспорту для перевезення спортсменів на змагання та власної спортивної бази задля проведення якісного виховного процесу.

На розвиток греко-римської боротьби в Донецькій області працюють 57 тренерів-викладачів. Вид спорту культивується в містах Дружківка, Добропілля, Костянтинівка, Краматорськ, Маріуполь, Слов’янськ, Волноваському та Костянтинівському районах. Кількість членів національної збірної України в 2019 році – 10 спортсменів, у 2020 році – 14 спортсменів. У перспективних планах – будівництво спеціалізованого спортивного комплексу «Колізей» у місті Краматорськ.

 

Звертаючись до керівників обласних організацій фізкультурно-спортивної спрямованості, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик наголосив на необхідності постійного моніторингу стану здоров’я працівників комунальних закладів, спортсменів і тренерів. У свою чергу, очільники спортшкіл Донеччини, ДОСКСП ім. С.Бубки, ШВСМ, Обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру, Донецького обласного центру «Спорт для всіх», Донецького регіонального центру «Інваспорт», Обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи і  фізкультурно-спортивних товариств коротко розповіли про поточний стан справ.

 
 

З питання про аналіз виконання обласного бюджету за 2020 рік станом на сьогоднішній день, щодо залишків асигнувань і залишків на реєстраційних рахунках доповіла начальник відділу бухгалтерського обліку і звітності-головний бухгалтер управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Тетяна Полєвода.

Спеціаліст відділу реалізації профільних програм управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Ірина Доценко виступила доповідачем з питання про проведення перевірок фінансово-господарської діяльності об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст, що підпорядковані управлінню, у рамках здійснення внутрішнього контролю. Найпоширенішими помилками були названі: порушення норм трудового законодавства, нарахування та виплати заробітної плати керівникам закладів, внесення некоректної інформації в систему електронних публічних закупівель ProZorro, оплата видатків на відрядження.

 
05.11.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах