Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Айкідоки Донеччини гідно виступили на всеукраїнських змаганнях на Луганщині

З 16 по 17 листопада у місті Лисичанськ (Луганська область) команда айкідоків Донецької області взяла участь у Кубку України серед дорослих та всеукраїнських змаганнях серед дітей, юнаків, кадетів, юніорів та молоді.
 
У ці дні спортивну залу комунального закладу «Лисичанська міська дитячо-юнацька спортивна школа» заповнили близько 300 спортсменів. Взяти участь у турнірі прибули 12 команд з Донецької, Харківської, Київської, Луганської, Житомирської областей та команда міста Київ.
 
На двох татамі було проведено понад 750 поєдинків у розділах: танто рандорі, тосю рандорі, танто тайсабакі, кокарі гейку, опен ката, сінай, сінай нітто рю, ярі, понітеру, хайшитцу.
 
За підсумками командного заліку змагань Донецька збірна посіла третє місце п’єдесталу пошани та повернулася додому володарем «бронзового» кубку всеукраїнського турніру.
 
Протягом двох змагальних днів кожен учасник зміг продемонструвати свої уміння, випробувати сили у боротьбі з гідним суперником та отримати заслужені нагороди. Але все ж таки набагато важливішим в айкідо є дух чесної боротьби та процес виховання в собі відрази до насильства та агресії.
 
Для довідки. Айкідо́ (яп. «шлях поєднання енергії»)  -  японське бойове мистецтво. Створене  Уешіба Моріхеєм на базі давньо-японських технік  дзю-дзюцу, що увійшли до  всеімперської  школи Великої Азії. Особливістю мистецтва айкідо є використання кидків і захватів. Одна зі східно-азіатських бойових технік самозахисту.
 
Важливо, що якби айкідо складалось лише з технічних прийомів, то воно не дуже б відрізнялось від інших напрямків  дзю-дзюцу. Але засновник створив філософію своєї школи як складову, що визначає спосіб виконання прийомів, послідовність дій і ефективність айкідо. «Ай» - рівновага, гармонія, «кі» - життєва сила, «до» - філософський принцип.
 
Головне завдання айкідо  - вміти підтримувати рівномірний  розвиток, осягати рівновагу в плавному русі (принцип «айкі»). Саме вивчення і практика даного вміння і є завданням айкідоки. Філософський принцип «до» якраз вказує, що айкідо не є набором прийомів, які повинен застосовувати  «позитивний герой» супроти «хуліганів», натомість - це спосіб мислення, який не припускає виникнення ситуацій, коли необхідно застосовувати фізичні навички. 
 
23.11.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах