Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олександр Бєлобоков представить Донеччину на Іграх Нескорених-2018

З 13 по 30 червня в Києві проходить перший збір команди України з метою підготовки до міжнародних змагань «Ігри Нескорених» (Invictus Games) 2018 року.

За підсумками трьох відбіркових та національного етапів до числа 15-ти українців, які в другій половині жовтня поїдуть у австралійський Сідней, увійшов і один представник Донеччини – Олександр Бєлобоков з Маріуполя.

Ветеран Збройних сил України, Олександр брав участь у боях під Донецьком у 2014 році, отримав осколкове поранення лівого передпліччя. До травми професійно займався пауерліфтингом, має звання майстра спорту України міжнародного класу, низку нагород зі всеукраїнських та закордонних змагань, є призером чемпіонату Європи. Останні роки спеціалізується в легкоатлетичній дисципліні штовхання ядра, здобув звання майстра спорту України з легкої атлетики, медалі чемпіонатів країни.

«Я ставлюся до тренувань професійно, адже хочу покращувати свої спортивні результати, - говорить Олександр. - Наразі на базі ЦСКА Збройних сил України я проходжу 18-денний збір, після якого з метою підготовки до Ігор Нескорених національна команда збиратиметься ще двічі: у серпні та в першій половині жовтня. Окрім цього, мені дуже хочеться потрапити на збори, які в липні в Конча-Заспі проводитимуть дуже сильні тренер і спортсмени із Саудівської Аравії. Вони готові допомогти мені та моєму тренеру в постановці техніки штовхання ядра, проте ще не вирішено питання з фінансування виїзду на цей захід».

Непростий відбір задля участі в Іграх Нескорених Олександр Бєлобоков пройшов у двох дисциплінах – до очікуваного високого результату в штовханні ядра він додав рекорд у новому для себе веслуванні на тренажерах (хвилинний спринт).

«Тренер збірної України поставив мені завдання перемогти у веслуванні, - розповідає Олександр. - Я сів на тренажер – і обійшов усіх, встановивши рекорд країни (391 метр). При цьому у мене було лише одне тренування! На змаганнях, коли я пройшов 20 секунд, дуже втомився. Коли минуло 30 секунд, подумав: «Коли це божевілля скінчиться?». Після 40 секунд я вже нічого не бажав, проте рука через травму була зафіксована скотчем, і кинути все я не міг. До того ж, навколо була дуже сильна підтримка, усі кричали на вухо: «Давай, давай!», тому я зміг зібратися з силами.

Скажу так – хлопці, які займаються цією дисципліною професійно, намагалися побити мій рекорд, але їм не вдалося. Чи зможу додати сам? Мені говорять, що цього достатньо, адже в минулому році новозеландець, переможець у моїй категорії, показав 343 метри. Але я хочу самому собі довести, що можу за хвилину пройти і 400 метрів – красива цифра».

 

При цьому головні цілі на майбутнє Олександр пов’язує саме зі штовханням ядра, де вірить у власні сили та допомогу з боку наставників – Володимира Орєхова та заслуженого тренера України Наталі Василенко.

«Якщо порівнювати результати ядра на відбірковому етапі (тестуванні) та фіналі національних «Ігор Нескорених», то я додав близько метра, - коментує маріуполець. - До цього в Бахмуті на Кубку України з легкоатлетичних метань я штовхав ядро на відстань 14,62 метрів, а напередодні виїзду на нинішні збори – 15,25 метрів. І це дозволяє сподіватися на дуже високі сходинки в світовому рейтингу. Головна моя мета – стати чемпіоном Паралімпійських ігор 2020 року в дисципліні штовхання ядра. І я вірю, що мені по силах привезти «золото» для Маріуполя, Донецької області, для України».

Олександр Бєлобоков сподівається, що його приклад наслідуватимуть земляки зі схожою життєвою ситуацією: «Хочеться, щоб люди, які отримали травму, боролися з дурними думками. Вважаю, усі труднощі даються задля їх подолання, і це має тільки гартувати характер. Що б не сталося, життя продовжується, і ми повинні зробити все, щоб наші діти пишалися своєю країною».

 
 
19.06.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах