Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Шахістка Донеччини Олена Мартинкова – переможниця Всесвітньої Гімназіади в Марокко

Програму Всесвітньої Гімназіади – масштабного спортивного форуму серед школярів, який тривав у Марокко з 2 по 9 травня – завершили змагання з шахів.

Україну представили два спортсмени, які здобули перемоги. Для Донеччини «золото» принесла Олена Мартинкова з Краматорська, вихованка Донецького обласного шахового клубу ім. О.В.Момота, учениця 11-го класу ЗОШ №4 (тренер – її батько Олександр Мартинков).

Серед дівчат у турнірі взяли участь 17 школярок. Усього було 9 турів, які проходили за швейцарською системою. Олена конкурувала з представницями Китаю, Вірменії, Франції і завершила змагання з 7 очками в активі, маючи 6 перемог, 2 нічиї, 1 поразку.

Інший шахіст України в Марокко – киянин Кірілл Шевченко – став кращим серед юнаків 2002 року народження.

Зазначимо, що всього Донецьку область на Гімназіаді представили три спортсмени. Окрім «золота» Мартинкової, у скарбничці нашого регіону також «золото» від боксера Романа Літвінова з Покровська та «срібло» від борця греко-римського стилю Геннадія Завертайла з Маріуполя.

Збірна України, яка повернулася на Всесвітню літню Гімназіаду через 10 років, здобула 112 нагород, серед яких 39 золотих, 39 срібних і 34 бронзові, та посіла перше місце в командному заліку змагань.

 
 

Довідково:

У період з 2 до 9 травня в Королівстві Марокко під егідою Міжнародної федерації шкільного спорту (ISF) проходила ХVІІ Всесвітня літня Гімназіада. У змаганнях взяли участь близько 4000 спортсменів з 58 країн світу. Представлено 18 видів спорту, 6 з яких уперше включені до програми ігор – бокс, велоспорт, гольф, петанк, серфінг і тхеквондо.

Всесвітню літню Гімназіаду вперше проведено в 1974 році в Німеччині. Від початку вона проходила один раз в два роки, потім – один раз у чотири роки. У 2016 році за рішенням Генеральної Асамблеї, Гімназіаді повернули дворічний цикл. Африканський континент прийняв Гімназіаду вперше.

 
10.05.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах