Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецькому вищому училищі олімпійського резерву ім. С.Бубки відбулося свято Першого дзвоника

1 вересня Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С.Бубки відкрило свої двері для учнів і студентів – уже втретє в Бахмуті на базі спортивно-оздоровчого табору «Вогник».

На святі Першого дзвоника з привітальними словами до дітей, їх батьків та вчителів звернулися почесні гості: начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Бахмутської міської ради Віктор Лис, директор Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки Ігор Анушкевич.

- Ми всі прагнемо, щоб Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С.Бубки було одним із кращих в Україні. І для цього Донецька обласна державна адміністрація прикладає дуже багато зусиль. Так, на сьогоднішній день розроблена проектно-кошторисна документація на реконструкцію гуртожитку, будівництво нового навчального корпусу. В училищі створені найкращі умови поєднання навчального процесу та тренувань – щоб учні отримали знання загальноосвітньої школи, потім диплом молодшого спеціаліста з фізичної культури і підвищили свою спортивну майстерність. Тут уже з’явилися перші переможці всеукраїнських та міжнародних змагань – віримо, що це лише початок шляху спортсменів Донеччини до найвищих сходинок олімпійського п’єдесталу, - сказав Володимир Мицик та подякував учителям і тренерам навчального закладу за їх кропітку неоціненну роботу з виховання нових чемпіонів.

 
 

Володимир Мицик вручив грамоти управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації учням училища, які досягли вершин у освіті та спорті: переможниці всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови Крістіні Дунській, володарці «золота» чемпіонату Європи з легкої атлетики серед юніорів у естафеті 4x400 м Олені Радюк, бронзовій призерці чемпіонату Європи з боротьби вільної серед школярів Марині Гетті.

 
 

Особливу увагу приділили новим учням Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки, що почнуть своє навчання в 7 класі. Студенти четвертого курсу, для яких поточний навчальний рік є випускним, сказали їм декілька напутніх слів, побажавши бути активними, товариськими, допитливими, наполегливими, а також вручили спеціальні подарунки.

- Я прийшов в училище, щоб здійснилася моя мрія – стати футболістом, - каже Іван, новоспечений учень 7-го класу. - Хочу бути схожим на свого дідуся – він грав за наші місцеві футбольні команди. Весь останній рік, коли був у 6-му класі школи, я дуже чекав моменту, щоб почати тут навчання. Нарешті дочекався. Чому саме Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С.Бубки? Тут більше спорту, ніж у звичайній школі, два тренування на день. А ходжу в секцію футболу я з 6 років, уже грав на першості області серед ДЮСШ.

Після того, як пролунав перший дзвоник, юних спортсменів запросили до класних кімнат та аудиторій на перший шкільний урок, присвячений європейській інтеграції України.

 

Більше фотографій з заходу – на сторінці управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в соціальній мережі Facebook: www.facebook.com/sport.donetsk.ua, альбом – за посиланням.

 
01.09.2017

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах