Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На чемпіонаті України з легкої атлетики в приміщенні збірна нашої області посіла третє місце

З 13 до 16 лютого у м. Суми представники легкої атлетики з усіх регіонів країни знов зустрілись у змаганнях чемпіонату України в приміщенні.

У порівнянні з іншими роками, у післяолімпійський рік команда нашої області виступала у зменшеному складі, без основних лідерів, які за індивідуальним графіком підготовки не виступатимуть у зимовому сезоні.

Тому більше можливості проявити себе було надано молодим спортсменам і вони не втратили цього шансу. Перемоги здобули вчорашні юніори: Юлія Кутах (Макіївка, ШВСМ-ДВУОР) першою перетнула фінішну лінію у фіналі бігу на 3000 м з особистим рекордом – 8.21,18; у стрибку з жердиною перемогла донеччанка Ксенія Черткошвілі, а у складі естафетної команди 4х400 метрів молодих спортсменок Марію Шмідову (ШВСМ, Краматорськ) та Вікторію Ткачук (Донецьк, ШВСМ-ДВУОР) підтримали досвідчені Дарина Приступа та Вікторія П’ятаченко. Слід відзначити, що переможний час – 3.41,59 – дівчата показали зараз після фіналу з бігу на 60 м, де Вікторія П’ятаченко фінішувала другою – 7,39, Марія Шмідова – третьою – 7,42, а Дарина Приступа посіла 5 місце з особистим рекордом – 7,52. Другу сходинку п’єдесталу посіли також Ольга Ляхова (ШВСМ) у бігу на 800 м – 2.05,68 – та Денис Лепинський з Маріуполя (ШВСМ) на дистанції 3000 м з перешкодами – 8.44,27, а Ілля Сухерєв (Макіївка, ШВСМ) фінішував слідом та виборов трете місце. Третю позицію залишила за собою і Катерина Козлова в стрибках з жердиною (Донецьк).

Шість спортсменів також стали переможцями серед молоді: Ксенія Черткошвілі, Марія Шмідова, Маргарита Твердохліб (стрибок в довжину), Ольга Ляхова, Тимур Скорих (стрибок з жердиною) та Юлія Кутах.

Тим часом 16 лютого в британському Бірмінгемі пройшли змагання під егідою IAAF British Athletics Grand Prix, де приймали участь дві наші спортсменки. Ольга Саладуха покращила свій результат сезону 2013 року в потрійному стрибку та лідирує у світовому топ-лісті – 14 м 61 см, а Марія Рємєнь трошки програла старт та фінішувала шостою з результатом 7,21, поступившись славнозвісним спортсменкам з Ямайки, США та Кот-д'Івуару.

А 17 лютого команда донецьких метальників вирушила до міста Ялта, де прийме участь в зимовому чемпіонаті України з легкоатлетичних метань.

 
18.02.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах