Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер на варті здоров’я спортсменів Донеччини

Служба спортивної медицини та лікувальної фізичної культури у Донецькій області представлена обласним лікарсько-фізкультурним диспансером (ОЛФД).

У його завдання входить безперервний контроль над функціональним і фізичним станом спортсменів різного віку – від дітей, які роблять перші кроки в спорті, до провідних атлетів Донеччини та ветеранів спорту.

Свою діяльність ОЛФД розпочав у Донецьку з 1947 року. А з 17 квітня 2015 року, через проведення в регіоні антитерористичної операції, був перереєстрований у Артемівську (нині – Бахмут). Очолив Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер лікар травматолог-ортопед та лікар зі спортивної медицини Антон Діденко.

«Для продовження роботи закладу на території Донецької області, підконтрольній українській владі, були проведені необхідні процесуальні дії щодо відновлення правового і юридичного статусу, організації фінансової діяльності. Була переоформлена ліцензія для ведення медичної практики. На сьогоднішній день ОЛФД фактично здійснює свою діяльність у Палаці спорту «Металург» у Бахмуті за адресою: вул. Петровского, 137-А», - каже Антон Діденко.

Керівник диспансеру відзначає, що попри непрості часи в країні та регіоні, завдяки фінансуванню з обласного бюджету та підтримці управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації протягом 2015 року в закладі були закуплені необхідні оргтехніка, меблі, медичне обладнання, інвентар для медичного та медикаментозного супроводу змагань і надання невідкладної допомоги спортсменам на суму близько 1,5 млн. гривень.

Таким чином, після встановлення медичного обладнання з 1 січня 2016 року на базі диспансеру, на додаток до вже працюючих маніпуляційного кабінету та кабінету антропометрії, почали свою роботу кабінети фізіотерапії і функціональної діагностики. Тут на сучасних апаратах виробництва України, Великобританії, Італії, США всі групи спортсменів можуть отримати необхідні діагностичні та лікувально-відновлювальні процедури: ударно-хвильової терапії, лазеротерапіії, пресотерапії і лімфодренажу, електротерапії, ультразвукової терапії, імпульсної кріокомпресії, спірометрії, електрокардіографії, глюкометрії, динамометрії, та пройти навантажувальне тестування на велоергометричній кардіо стрес-тест системі.

 
 

«Повноцінну роботу з медичного огляду Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер почав із вересня 2015 року, і станом на сьогоднішній день огляд пройшло 874 людини – спортсмени найвищого рівня майстерності, вихованці вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки, ДЮСШ, спортсмени-інваліди», - зазначає Антон Діденко.

 

Уже найближчим часом у користування ОЛФД планується передача з комунальної власності територіальної громади Бахмута двоповерхової будівлі загальною площею 1280 кв.м. Це дозволить повноцінно вести медичну діяльність 22-м лікарям вузькопрофільних спеціальностей, 11-ти середнім медичним працівникам і 10-ти представникам молодшого медичного персоналу в шести відділеннях: відділенні спортивної медицини, відділенні медичної реабілітації та відновлення спортсменів, консультативно-діагностичному відділенні, відділенні інвалідного спорту, відділенні ЛФК та ​​лабораторії.

Розміщення цих відділень дозволить створити сучасний центр спортивної медицини для надання повноцінного спектру медичних послуг у повному обсязі:

- проводити поглиблені медичні огляди спортсменів Донеччини, які виступають на обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях;

- здійснювати медико-біологічний відбір до збірних команд області та України;

- робити моніторинг функціональних станів спортсменів високої кваліфікації, спортсменів-олімпійців;

- проводити планову та етапну функціональну реабілітацію спортсменів після максимальних фізичних завантажень;

- здійснювати профілактику і лікування соматичних захворювань всіх органів і систем організму спортсмена;

- здійснювати профілактику спортивних травм, посттравматичне відновлення, реабілітацію та подальший супровід тих, хто займається фізичною культурою і спортом в Донецькій області;

- створити комплексно-наукові групи для оптимізації лікарсько-педагогічних спостережень.

Усе перераховане вище в комплексі дозволить спортсменам бути максимально готовими до змагань різного рівня і, таким чином, досягати найвищих результатів.

22.02.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах