Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олексій Бичков із новим рекордом став чемпіоном світу з пауерліфтингу

13 листопада на чемпіонаті світу з пауерліфтингу серед чоловіків та жінок, який проходить у люксембурзькому місті Хамм, у складі збірної команди України честь Донецької області гідно представили двоє спортсменів.

У одній ваговій категорії – 120 кг – виступали Заслужений майстер спорту України, триразовий чемпіон світу з пауерліфтингу серед чоловіків Олексій Рокочий з Красного Лиману і майстер спорту міжнародного класу, дворазовий чемпіон Європи Олексій Бичков з Краматорська.

Вихованець тренерів Івана Збандута та Володимира Саєнка, Олексій Бичков був другим у всіх трьох вправах – присіданні, жимі і тязі, а в сумі триборства показав кращий результат, двічі встановивши світовий рекорд. Після його другого підходу у тязі (350 кг) рекорд становив 1082,5 кг, а після третього (362,5 кг) – 1095 кг. У присіданні Олексій подолав вагу 415 кг, а в жимі – 317,5 кг.

Вихованець тренерів Івана Збандута та Євгена Рокочего, Олексій Рокочий з результатом 1070 кг посів у сумі триборства 4 місце, поступившись бронзовому призеру казаху Нурлану Єшмаханову за показником власної ваги. Рокочий присів з 412,5 кг, що поставило його на третю сходинку в цій вправі, вижав 312,5 кг і потягнув 345 кг.

Також відзначимо, що завдяки перемозі Олексія Бичкова чоловіча збірна України з пауерліфтингу посіла перше командне місце за день до завершення змагань. Це досягнення стало першим з 1997 року для чемпіонатів світу, де виступали росіяни – постійні суперники українців.

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик від імені спортивної громадськості регіону вітає Олексія Бичкова і його тренерів із «золотом» чемпіонату світу та бажає яскравих виступів на нових змаганнях найвищого рівня.

14.11.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах