Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Новий навчальний рік у Артемівську розпочало Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С.Бубки

1 вересня свої двері для учнів відкрило Донецьке вище училище олімпійського резерву імені Сергія Бубки, яке сьогодні розміщується на базі спортивно-оздоровчого табору «Вогник» в Артемівську.

У цьому навчальному році на урочисту лінійку прийшли 160 учнів. З вітальними промовами перед ними виступили перший заступник голови Донецької обласної воєнно-цивільної адміністрації Євген Вілінський, радник голови Донецької обласної воєнно-цивільної адміністрації Тамара Лук’янчук, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, заступник голови Артемівської міської ради з соціальних питань Тетяна Куліш, голова комітету по фізичній культурі та спорту Артемівської міської ради Віктор Лис, директор Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки Ігор Анушкевич.

Євген Вілінський привітав учнів училища з пам’ятним днем у житті, побажавши успіхів у навчанні та високих досягнень у спорті.

- Сьогодні дійсно велике свято – ми відновлюємо заняття в цьому училищі, роботу якого із Донецька було переміщено до Артемівська. У дитинстві я теж ходив у спортивну школу – мене батьки туди спрямовували. Тому сьогодні я висловлюю слова подяки всім татам і мамам, дідусям і бабусям, які залучають дітей до активних фізичних занять, розуміють, що здоров’я – це головне для майбутнього покоління. Спорт виховує, робить характер міцніше, спорт дисциплінує. І я впевнений, що у вашу честь в майбутньому буде грати гімн України, буде підніматися наш прапор, і білборди з вашими фотографіями будуть стояти вздовж усіх доріг України, - зазначив Євген Вілінський.

З початком нового етапу у житті спортивного закладу учасників урочистої лінійки привітала Тамара Лук’янчук.

- Мало хто вірив, що сьогодні, 1 вересня, ми зможемо тут прийняти нових учнів, які виявили бажання пов’язати своє життя зі спортом. Але зусиллями багатьох людей сьогодні у нас це свято є. Від вас, як початківців своєї нової громади, нового учнівського колективу, залежатиме, яким це училище буде в майбутньому. Бажаємо, щоб цей навчальний заклад став для вас справді домом, - сказала Тамара Лук’янчук.

Також із привітаннями до юних спортсменів звернувся начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик. Він висловив особисту подяку всім, хто зробив можливим свято 1 вересня в училищі і закликав продовжувати роботу об’єднаними зусиллями.

- Ми можемо бути задоволеними, що сьогодні нам вдалося провести це свято. Проте попереду на нас чекає багато труднощів, і ми мусимо разом їх подолати. Сьогодні вже починаються ремонтні роботи у приміщенні Артемівського педагогічного училища, де в майбутньому розміщуватимуться наші юні спортсмени. У Артемівську прекрасна спортивна база, яка дозволить вам відточувати свою майстерність. Віримо, що все це допоможе вам гідно представити рідний навчальний заклад та область на найвищому рівні, і не менше ніж такі відомі випускники училища, як Лілія Подкопаєва, Ірина Ліщинська, Ігор Радівілов, Аліна Махиня, - резюмував Володимир Мицик.

 

Почесне право підняти державний прапор України і дати перший дзвоник було надано новим учням училища – Максиму Ісікову та Валентині Стаднік.

 

У програмі заходу був виступ артистів районного та міського домів культури, показові виступи учнів училища.

 

Після завершення урочистої церемонії з нагоди відкриття нового навчального року почесні гості, учні та їх батьки разом з педагогами ознайомилися з умовами для навчального процесу та проживання юних спортсменів. Зазначимо, що Донецькому вищому училищу олімпійського резерву ім. С.Бубки була передана територія дитячого спортивно-оздоровчого табору «Вогник» у Артемівську з трьома житловими корпусами, адміністративним корпусом та їдальнею.

Додамо, що на 15 вересня 2015 року заплановане урочисте відкриття Донецького вищого училища олімпійського резерву, до участі в якому запрошені Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, голова Донецької обласної воєнно-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

 
01.09.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах