Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


«Золото» та «срібло» вибороли наші дзюдоїсти на турнірі «Гран-Прі» в Загребі

З 1 по 3 травня в Загребі (Хорватія) пройшов турнір з дзюдо серії «Гран-Прі».

У складі збірної команди України Донецьку область представляли три спортсмена.

У ваговій категорії понад 100 кг золоту медаль завоював 20-річний Яків Хаммо (тренер – Євген Подолякін). На шляху до фіналу наш дзюдоїст переміг суперників із Монголії, Німеччини та Словенії. У вирішальній сутичці Яків іппоном на останній хвилині переміг румуна Володимира Сімеонеску. Відзначимо, що «золото» в Загребі принесло Хаммо 300 рейтингових балів. Щоб потрапити на майбутні Олімпійські ігри, нашому спортсмену до травня 2016 року необхідно буде опинитися в 20-ці кращих дзюдоїстів світу.

Володаркою «срібла» у ваговій категорії 78 кг стала Вікторія Туркс (тренери – Сергій Гринь, Василь Мицканюк). Українка була сильнішою за дзюдоїсток із Португалії, Голландії та Угорщині, але у фіналі програла суперниці зі Словенії Анамарі Веленшек. Цей результат приніс Вікторії 180 очок до заліку відбору на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро.

Ще один представник Донецької області Артем Блошенко (тренер – Петро Кудрявцев), який виступав у ваговій категорії 100 кг, на жаль, не зміг поборотися за призові місця.

Усього в активі збірної України за підсумками турніру виявилося три медалі. Крім наших дзюдоїстів, «золото» у ваговій категорії 66 кг виборов Георгій Зантарая.

 

 
04.05.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах