Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Яків Хаммо здобув «срібло» на Континентальному Кубку з дзюдо в Софії

З 6 по 8 лютого в столиці Болгарії Софії пройшов відкритий Континентальний Кубок з дзюдо серед чоловіків та жінок.

У складі збірної команди України Донецьку область представляв Яків Хаммо (Донецьк, ШВСМ, тренер – Євген Подолякін), який виступає у ваговій категорії +100 кг.

У першому та другому колах наш спортсмен переміг Мартіна Марінкова з Болгарії та Марко Радуловіча з Чорногорії. Потім Яків переконливо здолав представника Австрії Даніеля Аллерсторфера, а в півфіналі Хаммо переміг дуже сильного спортсмена з Ізраїлю Ора Сассона. У фінальній сутичці Яків у рівній боротьбі поступився дзюдоїсту з Румунії Владуту Сіміонеску, вага якого, до речі, перевищує 180 кг. Таким чином, наш спортсмен здобув срібну нагороду, яка стала єдиною для чоловічої збірної команди України.

Усього участь у Континентальному Кубку в Софії взяли 452 спортсмени з 40 країн світу. Цей турнір став першим офіційним стартом для збірної України з дзюдо у новому сезоні. Він продовжив серію рейтингових змагань у відборі до Олімпійських ігор-2016 в Ріо-де-Жанейро, які стартували ще в червні 2014 року.

Відзначимо, що інші провідні дзюдоїсти Донецької області – Вікторія Туркс (78 кг) та Артем Блошенко (100 кг), – які мають достатньо високі позиції в олімпійському рейтингу, почнуть сезон турніром «Гран-Прі» в німецькому Дюссельдорфі (20-22 лютого).

 
09.02.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах