Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донецький дзюдоїст Яків Хаммо завоював «бронзу» на юніорському чемпіонаті світу

З 22 по 26 жовтня в Маямі (США) пройшов чемпіонат світу з дзюдо серед юніорів та юніорок до 21 року.

У складі чоловічої збірної команди України Донецьку область на змаганнях представляв донеччанин Яків Хаммо (КДЮСШ «Динамо», тренер – Євген Подолякін), який виступає у ваговій категорії понад 100 кг.

До США наш спортсмен їхав у званні чемпіона Європи з дзюдо серед юніорів до 21 року, яке він здобув у вересні в Румунії.

Підтверджувати свій статус Яків почав з початкових прийомів на татамі. У першій сутичці донецький дзюдоїст здолав Юсея Огаву з Японії, а в другій – росіянина Руслана Шахбазова, срібного призера юніорського чемпіонату Європи 2014 року. Але в півфіналі Хаммо, на жаль, у рівній боротьбі через попередження поступився спортсмену з Монголії Дууренбаяру Улзіїбаяру, який і отримав титул чемпіона світу. Якову залишалося провести сутичку за третє місце, де він впевнено переміг шведського дзюдоїста Себастьяна Фагерхілла, таким чином виборовши бронзову нагороду.

Зазначимо, що медаль донеччанина стала єдиною для чоловічої збірної України в Маямі.

Тепер перед нашим спортсменом стоїть завдання набирати рейтингові очки для відбору на Олімпійські ігри 2016 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія), що завершиться для дзюдоїстів у травні наступного року.

 
27.10.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах