Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донецький дзюдоїст Яків Хаммо виграв «золото» чемпіонату Європи до 21 року

З 19 по 21 вересня в Бухаресті (Румунія) пройшов чемпіонат Європи з дзюдо серед юніорів та юніорок до 21 року.

Донецьку область у складі збірної команди України на змаганнях представляли два спортсмени: Яна Шевченко (Дебальцеве-Донецьк, Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С. Бубки, тренери – Олександр Житюк, Василь Мицканюк) і Яків Хаммо (Донецьк, КДЮСШ «Динамо», тренер – Євген Подолякін).

Яна Шевченко, яка виступає у ваговій категорії 63 кг, у 1/16 фіналу виграла у представниці Туреччини, але потім програла спортсменці з Великобританії, таким чином припинивши боротьбу за медалі.

Донеччанин Яків Хаммо виступав у ваговій категорії понад 100 кг. Спочатку в 1/8 фіналу він ефектною задньою підніжкою змусив капітулювати габаритного француза Мессі Катангу. Потім у 1/4 фіналу Яків утриманням здолав господаря татамі Мірчу Кройтору. У півфіналі донецький дзюдоїст, програючи шидо за 39 секунд до завершення сутички, ефектним кидком через голову з підсадом гомілкою кинув першого номера посіву росіянина Тамерлана Башаєва. У заключній сутичці дня наш важковаговик приніс «золото» збірній команді України. У фінальному поєдинку підопічний Євгена Подолякіна здолав росіянина Руслана Шахбазова.

Також 21 вересня в Бухаресті пройшов командний чемпіонат Європи з дзюдо до 21 року. У складі чоловічої збірної України виступав донеччанин Яків Хаммо. У першій і другій зустрічах суперниками українців були команди Німеччини та Австрії, і за їх підсумками перемоги з рахунком 3:2 здобули наші дзюдоїсти. Відзначимо, що вирішальні сутички за рахунку 2:2 вигравав підопічний Євгена Подолякіна. У фінальній зустрічі українцям протистояла збірна Грузії, і, на жаль, за її підсумками наші спортсмени поступилися суперникам. Таким чином, збірна команда України з дзюдо з Яковом Хаммо в складі стала срібним призером командного чемпіонату Європи до 21 року.

Вітаємо нашого дзюдоїста та його тренера з чемпіонським званням і срібною медаллю на юніорському чемпіонаті Європи і бажаємо Якову яскравих перемог у подальшій спортивній кар’єрі!

 
22.09.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах