Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Спортсмени Донеччини заслуговують на підтримку, гідну їх спортивних досягнень, - Володимир Мицик

   Управління з питань фізичної культури та спорту Донецької обласної державної адміністрації підводить риску щодо роботи за минулий рік.

   Напередодні підсумкового розширеного засідання колегії управління і семінар-наради з керівниками органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів і райдержадміністрацій, які відбудуться за тиждень, 26 березня, начальник управління Володимир Мицик розповів про досягнення спортсменів Донеччини за 2013 рік.

   «У області розвивається 39 олімпійських (з них – 2 зимових) та 63 неолімпійських (з них 17 спортивно-технічних, 8 східних видів єдиноборств) видів спорту. До складу Національних збірних команд України від Донецької області наприкінці 2013 року входило 513 спортсменів з олімпійських видів спорту, 462 спортсмени з неолімпійських видів та 99 спортсменів-інвалідів».

   Атлети Донецької області гідно представляють регіон на змаганнях всіх рівнів, здобуваючи медалі різного ґатунку.

   «Усього спортсменами Донеччини на офіційних змаганнях Всеукраїнського та міжнародного рівнів було здобуто близько 1500 медалей, серед них 903 нагороди – з олімпійських видів спорту, 324 – з неолімпійських, 262 – на змаганнях серед спортсменів-інвалідів. При цьому «золота» частина медальних здобутків наших атлетів складає більше третини. Згідно з рейтингом Міністерства молоді та спорту України у розділі «Спортивна майстерність» Донецька область входить до трійки лідерів серед 27 регіонів України, займаючи третє місце».

   Місцева влада та влада регіону розуміє актуальність підтримки спортсменів вищого рівня. Так, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування здійснюються заходи з метою вирішення соціально-побутових проблем провідних спортсменів та їх тренерів, створення їм належних умов для тренувань.

   «За період 2009-2012 років за рахунок коштів місцевих бюджетів для видатних спортсменів і їх тренерів виділено 5 квартир та 2 земельні ділянки.
   У минулому році згідно з рішенням Маріупольської міської ради виділено кошти у сумі 180,7 тис. грн. за рахунок міського бюджету для надання матеріальної допомоги на придбання квартири Ігорю Радівілову, бронзовому призеру Олімпійських ігор 2012 року, який торік у Москві став чемпіоном Європи зі спортивної гімнастики.
   Краснолиманською міською радою прийнято рішення щодо дольової участі в придбанні житла чемпіону світу з пауерліфтингу 2013 року Олексію Рокочому.
   З метою поліпшення соціально-побутових питань спортсменів-інвалідів корпорація «Індустріальний союз Донбасу» придбала в Донецьку квартиру для члена Міжнародного спортивного клубу «ІСД» Ярослава Семененка, учасника Паралімпійських ігор, срібного та бронзового призера Чемпіонату світу з плавання серед спортсменів з порушенням зору і ураженням опорно-рухового апарату (2013 рік, Монреаль).
   Рішенням обласної ради на 2013 рік було затверджено 40 стипендій для перспективних спортсменів Донецької області з олімпійських видів спорту, які здатні забезпечити успішний виступ на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи. Атлетам виплачувалися 20 стипендій у розмірі 3-х та 20 стипендій у розмірі 2-х мінімальних заробітних плат. У 2013 році стипендії за рахунок коштів місцевих бюджетів отримували 230 спортсменів регіону, у тому числі 150 з олімпійських видів спорту, 43 з неолімпійських видів та 37 спортсменів-інвалідів. Також активну участь у належному забезпеченні атлетів Донеччини беруть обласні федерації вільної та греко-римської боротьби, триатлону, боксу, дзюдо, легкої атлетики, велосипедного спорту, а також ряж спортивних клубів: СК «ІСД», СК ім. Єлісєєва, СК ім. С.Бубки, СК «Азовмаш», СК «Іллічівець».

   Проводиться на Донеччині і підготовча робота щодо участі наших спортсменів у майбутніх спортивних змаганнях.

   «На сьогодні сформовані списки кандидатів на участь в Олімпійських іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро (увійшли 90 спортсменів Донецької області), у Паралімпійських іграх 2016 року (30 спортсменів-інвалідів), а також ІІ Юнацьких Олімпійських іграх 2014 року (18 представників нашого регіону).
   Задля проведення повноцінної підготовки членів збірних команд України з різних видів спорту, які представляють Донеччину, у регіоні створена потужна спортивна база. Так, на сьогодні в області нараховується 14 баз олімпійської та паралімпійської підготовки Всеукраїнського рівня, а також 22 спортивні бази регіонального рівня.
   Підсумовуючи вищесказане, можна сказати, що робота щодо забезпечення належної підготовки спортсменів Донецької області проводилась, проводиться і буде проводитися на рівні, гідному їх досягненням як на українських, так і на зарубіжних змаганнях».
 
20.03.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах