Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донецьк прийняв чемпіонат України з косікі карате

У Донецьку пройшов черговий чемпіонат України з косікі карате. Більше 200 спортсменів зібралися в столиці Донбасу, щоб виявити найсильніших в одному з найжорсткіших видів єдиноборств. Проконтролювати хід проведення чемпіонату, а також провести семінар серед спортсменів, тренерів і суддів, з Японії прилетіли президент Всесвітньої федерації косікі карате хансі Масаюкі Кукан Хісатака і технічний директор Федерації, 10-кратний чемпіон світу Масаміцу Кудака.

Звичайно ж, ми не могли не зустрітися зі знаменитими майстрами бойового мистецтва і не поставити їм декілька питань:

- Пан Хісатака, ваш приїзд і в Україну, і в Донецьк уже не перший. Чи помітна різниця між збірною України з косікі карате зразка 2007 року і сьогоднішньою збірною?

- Звичайно ж, помітна. На сьогодні збірна України з косікі карате – одна з кращих у світі. Сталося це, у першу чергу, завдяки наполегливості та працелюбності президента Української федерації Леоніда Тимохіна. Леонід не тільки передає свої знання і досвід своїм учням, а й сам перебуває в постійному вдосконаленні. Сьогодні мені випала честь вручити шихану Леоніду Тимохіну 5-й Дан косікі карате і я його вітаю із цим досягненням.

- Скажіть, пане Хісатака, наскільки нам відомо, наступний чемпіонат світу з косікі карате намічено провести в Азербайджані, у Баку. Але в Баку планується і проведення перших Європейських ігор з неолімпійських видів спорту в 2015 році. Поєднати два дуже серйозних спортивних заходи буде дуже складно. Чи зможе Україна претендувати на місце господарки майбутнього чемпіонату світу?

- У 2011 році у вас в Донецьку пройшов чемпіонат Європи з косікі карате, і пройшов на дуже високому організаційному рівні. Так що у мене немає жодних сумнівів у тому, що Україна зможе гідно прийняти і чемпіонат світу.

- У 2020 році Японія і Токіо приймають літні Олімпійські ігри. Чи зможете ви до цього часу здійснити свою мрію – домогтися права представити косікі карате на Олімпіаді?

- Так, це, дійсно, велика мрія і не тільки моя. Це мрія кожного спортсмена і тренера Всесвітньої федерації косікі карате. І ми впевнені, що вона цілком може здійснитися, у тому числі, і за підтримки України.

- Ми теж в це віримо. І – спасибі вам.

Ми привітали з присвоєнням 5-го Дана косікі карате президента Української федерації Леоніда Тимохіна і попросили його прокоментувати проходження чемпіонату України.

- Спасибі вам за привітання. Але, хочу зазначити, що хансі Масаюкі Кукан Хісатака сьогодні присвоїв 4-й Дан косікі карате Василю Шинкарьову з Комсомольського, 3-й Дан Сергію Єршову з Лисичанська, Юрію Коваленко та Івану Димчаку з Донецька, 1-й Дан Віктору Ісаєву із Селидового та Юрію Ковальчуку з Попасної.

Що ж стосується чемпіонату України, то ви змогли побачити самі – усе пройшло на відмінному рівні, за що особлива подяка оргкомітету змагань. Спортсмени, зазначу, виступали із особливим натхненням – ми зараз формуємо збірну України для участі в чемпіонаті світу. Але окремо хотів би виділити Тетяну Політанську, Варвару Барласову, Івана Жмурка, Сергія Піддубного, Романа Бустіладзе, Богдана Позднякова. І тренерів – Івана Непочатова та Юрія Коваленка.

Ну що ж, Леонід Анатолійович, ще вітаємо вас і всю Федерацію з чудово проведеним турніром у сьогоднішніх, скажімо так, непростих умовах. Спасибі вам за два святкових дні для дітей, батьків, для всіх присутніх! Удачі вам!

 

Оксана Аверіна

 
12.03.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах