Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


«Неможливе – можливо!» – українка, що живе в Лондоні, написала книгу про вітчизняних паралімпійців

На сторінках унікальної книги «Неможливе – можливо!» Людмила Дайер розповіла історії 20 паралімпійців. Серед імен видатних українців – донеччанин, шестиразовий паралімпійський чемпіон, Герой України Віктор Смирнов.

Як розповіла «Панорамі» письменниця, на самі Паралімпійські ігри, які проходили в Лондоні в 2012 році, їй не вдалося потрапити, через те що всі квитки були розкуплені заздалегідь. За виступами паралімпійців Людмила стежила по телевізору.

«Кожен виступ змушував моє серце калатати в грудях і завмирати, на очі наверталися сльози. Мене розпирала неймовірна гордість за те, що я теж українка. Я отримувала незліченну кількість дзвінків від моїх британських колег і друзів зі словами захоплення моїми співвітчизниками. Вони розпитували мене про українських паралімпійців, про те, як їм вдавалося завойовувати одну медаль за одною», - розповіла Дайер.

На багато питань українка відповісти не могла, бо майже нічого не знала про них і про паралімпійський рух в Україні взагалі. Саме тоді й народилася ідея написання книги «Неможливе – можливо!».

Заради книги Людмила Дайер не тільки звільнилася з перспективної роботи у Великобританії, але і всі свої заощадження витратила на видання книги в Україні. «Я звільнилася зі своєї роботи в Лондоні, де працювала в авіакомпанії British Airways і приїхала в Україну, щоб зустрітися з володарями золотих медалей і розпитати у них, як же все-таки їм це вдається. Ось таким чином на світ з’явилася книга «Неможливе – можливо!», - говорить письменниця.

Людмила за освітою бухгалтер, а тому книгу намагалася написати так, щоб читач відчув кожен рух спортсмена так, як ніби сам виступає на Паралімпійських іграх.

Наступна мета Людмили – переклад книги на англійську. «Дуже хотілося б, щоб історії наших героїв знала не тільки Україна, але й увесь світ. Крім того, неймовірними історіями наших паралімпійців захопилися і мої російські колеги по авіації. Їм також дуже хотілося б прочитати таку книгу. Тому у мене є над чим працювати, - з посмішкою говорить жінка. - Мені хотілося, щоб про книгу «Неможливе – можливо!» дізналися якомога більше українців, адже тут зібрані історії людей, які творять історію українського народу і наші діти повинні пам’ятати, які ми сильні і непереможні».

Віктор Смирнов розповів «Панорамі», що, незважаючи на те, що Людмила спеціально приїхала в Україну, до Донецька вона так і не змогла добратися. Письменниця брала інтерв’ю у донецького плавця по скайпу. За словами Віктора, після ознайомлення з книгою у нього склалося враження, що Людмила провела з ним увесь змагальний цикл – настільки точно і проникливо їй вдалося описати події на Паралімпійських іграх у Лондоні.

 
Юлія Булига, «Панорама»
 
16.02.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах